Aloja

Lepojamies ar novada skolēnu sasniegumiem angļu valodā

Šajā pavasara semestrī Staiceles vidusskolas skolēns Aleksis Oskars Strauts Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novadu angļu valodas olimpiādē 8. klasei, kas norisinājās Limbažos, ieguva 2.vietu (Skolotāja Vizma Lūse).

28.aprīlī Aleksis Oskars atveda arī atzinību no Zemgales reģiona angļu valodas olimpiādes 8.klasei. Pirmo gadu mūsu novada skolas nolēma piedalīties šajā olimpiādē 8. un 11. klasei Jelgavā, jo tajā jāapliecina savas zināšanas ne tikai tradicionāli – rakstiski, bet arī runāšanā. Olimpiādē drīkst piedalīties arī gadu jaunāki skolēni – no 7. un 10. klases. Sīvajā konkurencē skaistajā Jelgavas pilī arī Alojas Ausekļa vidusskolas 7. klases skolēns Edvards Kaļva (sk.Zinta Ādamsone) un 11.kl. skolēns Klāvs Elsiņš (sk.Vineta Tiltiņa) ieguva atzinību. Olimpiādē kopumā 8. klašu grupā piedalījās 79 skolēni, bet 11.klašu grupā sacentās 63 dalībnieki. Mūsu skolēnus pavadošie pedagogi piedalījās olimpiādes darbu vērtēšanā, metodiskā seminārā un guva ieskatu tik lielas olimpiādes organizēšanā.

Alojas Ausekļa vidusskolas 11.klases skolēns Emīls Konrāds (sk.V.Tiltiņa) 4.martā Rīgā, uzstājoties ar 5 minūšu garu runu publiskās runas konkursā angļu valodā Vidzemes un Kurzemes reģioniem, ieņēma 2.vietu un ļoti atzinīgiem vārdiem tika izvirzīts dalībai valsts finālā, kur 8.aprīlī spēcīgu konkurentu vidū Emīls ieguva augsto 4 vietu.

Vineta Tiltiņa

Alojas novada svešvalodu metodiskās apvienības vadītāja