Aloja

Noslēdzies konkurss “Ar burinieku uz Ameriku”

Alojas Ausekļa vidusskolas un Alojas Mūzikas un mākslas skolēni piedalījās vizuālās mākslas konkursā, ko rīkoja Ainažu jūrskolas muzejs sadarbībā ar Salacgrīvas novada domi un Latvijas Jūras administrāciju. Konkursa tēma: nacionālā pašapziņa. Konkurss tika rīkots par godu Ainažu jūrskolnieka, tālbraucēja kapteiņa Pētera Šņores pirms 130 gadiem veiktā ceļojuma pāri ekvatoram uz Dienvidameriku ar burinieku Rota. Lai piedalītos konkursā, bija jāpārskata vēsturiski dati, jāpēta, kādi burinieki ir bijuši agrāk un ko šodien mēs varam saskatīt.

 

Liels prieks par Alojas Ausekļa vidusskolas 4.klases skolnieces Elizabetes Bukuldes (skolotāja Inatra Vaļicka) panākumiem, kas 4.-6.klašu grupā ieguva 1.vietu ar zīmējumu “Ceļā ar burinieku”, saņemot balvā ceļojumu visai ģimenei uz Stokholmu. Veicināšanas balvu saņēma Alojas Mūzikas un mākslas skolas sagatavošanas klases skolniece Madara Ulme. Paldies AS “Tallink Grupp”.

 

Liels paldies Ainažu jūrskolas muzejam un pārējiem atbalstītājiem, par iespēju piedalīties šajā konkursā un Latvijas jūrnieku salidojumā.

 

Alojas Ausekļa vidusskolas un Alojas Mūzikas un mākslas skolas skolotāja Inatra Vaļicka