Aloja

Mazā biznesa diena 2017

atbalsti_mazo_biznesuLai veicinātu mazā biznesa attīstību, Latvijas Biznesa savienība organizē iniciatīvu ‘’Atbalsti mazo biznesu!’’ un Mazā biznesa diena norisināsies piekto gadu. Šogad – trešā novembra sestdiena sakrīt ar Latvijas Republikas proklamēšanas gadskārtu. Sadabībā ar partneriem un atbalstītājiem turpināsim aizsāktās tradīcijas reģionos un digitālajā telpā. Pašlaik iniciatīva ”Atbalsti mazo biznesu” 2017.gadā pulcē vairāk kā 5800 uzņēmumu, kuri iepazīstina ar sevi bezmaksas interneta platformā www.mazabiznesadiena.lv. Mērķis ir plašāk parādīt uzņēmīgu un radošu cilvēku veikumu, novērtēt viņu ieguldījumu valsts kopējā attīstībā un sniegt impulsu turpmākam darbam.

Šogad pirmo reizi tiks organizēts arī plašāks pasākums kopā ar grantu programmas ‘’Atspēriens’’ dalībniekiem Rīgas Centrāltirgū,17.novembrī, tā ieskandinot Mazā biznesa dienu visa Latvijā – 18.novembrī.

 

Latvijas Biznesa savienības padomes priekšsēdētāja Elīna Egle ‘’Mikro un mazā biznesa segmentā strādājošie uzņēmumi uzrāda stabilu apgrozījumu un strādā ar peļņu. Diemžēl uzņēmumu rentabilitāte un gatavība investēt attīstībā samazinās. Eiropas MVU Barometrs uzrāda augstākos optimisma rādītājus MVU segmentā, mums kopīgiem spēkiem jādara viss, lai optimismam ir pamats arī Latvijā.’’ Pašlaik mikro un mazie (MM) uzņēmumi veido vairāk nekā 94% no kopējā Latvijā reģistrēto uzņēmumu skaita. Puse no šiem uzņēmumiem reģistrēti galvaspilsētā, bet vēl 21% – Pierīgā. MM uzņēmumi ir nozīmīgi darba tirgū, jo ik gadu tiek radītas jaunas darba vietas jaunizveidotajos uzņēmumos, savukārt tirgū jau strādājošie uzņēmumi paplašina savus darbības apjomus, piesaistot aizvien jaunus darba ņēmējus.

 

Preses konferencē piedalīsies Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Stinka, Eiropas Komisijas ekonomists Mārtiņš Zemītis, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Armands  Krūze, SIA „Lursoft“ valdes locekle Daiga Kiopa, Finanšu institūcijas ‘’ALTUM’’ Valdes locekle Inese Zīle un Latvijas Biznesa savienības padomes priekšsēdētāja Elīna Egle.

 

Iniciatīvu ‘’Atbalsti mazo biznesu!’’ un Mazā biznesa dienu šogad atbalsta: Eiropas Komisijas Pārstāvniecība Latvijā, Rīgas Domes Pilsētas attīstības departaments, ‘’SEB Banka’’, ‘’Altum’’, informatīvi atbalsta Latvijas Pašvaldību savienība, ziņu aģentūra ‘’LETA’’, ‘’Latvijas Avīze’’ un ‘’Dienas Bizness’’.