Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolas vieglatlētu starts janvārī un februārī

26. janvārī Limbažos notika Vidzemes zonas atlases sacensības –  Latvijas čempionāts telpĀs vieglatlētikā (U – 14) 2005.gada dzimušajiem zēniem un meitenēm. Tajā piedalījās Rūjienas, Valkas, Valmieras, Alūksnes, Ogres, Valkas, Cēsu, Smiltenes, Gulbenes, Salaspils, Siguldas, Ķekavas, Limbažu, Salacgrīvas un Dobeles sporta skolas.

 

No mūsu skolas piedalījās 4 skolēni – Eva Bitmane, Kārlis Veinbergs, Jānis Siktārs un Amanda Dene.

 

Eva Bitmane startēja tāllēkšanā un 1000 m skrējienā. Ar rezultātu 4,07 tāllēkšanā, ierindojās 4.vietā, bet 1000 m skrējienā ar rezultātu 3:50,21 ierindojās 6.vietā.

 

Kārlis Veinbergs piedalījās tāllēkšanā un 1000 m skrējienā, bet Jānis Siktārs 60 m un tāllēkšanā.

 

Amanda Dene startēja lodes grūšanā, bet šoreiz neveiksmīgi, jo neieskaitīja rezultātu.

 

Pirmās piecas vietas nodrošināja sev vietu Latvijas čempionātā finālā, kas noritēja Rīgā – sporta manēžā. No mūsu skolas ceļazīmes ieguva Eva Bitmane tāllēkšanā un 1000 m skrējienā un Kārlis 1000 m.

 

11. februārī Rīgā notika Latvijas čempionāts vieglatlētikā U – 14. Katrā disciplīnā piedalījās 25 dalībnieki no visām Latvijas sporta skolām. Eva Bitmane ar labu startu, labojot savu iepriekšējo skrējiena rezultātu par 20 sekundēm 3:20,68, ieguva 6.vietu.

 

Kārlis distanci noskrēja 3:27,09 un izcīnīja 11.vietu. Tie ir ļoti labi sasniegumi, jo tāda mēroga sacensībās piedalījās pirmo reizi.

 

Apsveicam abus sportistus ar labiem rezultātiem un novēlam vēl labākus rezultātus 3.martā U – 14 turnīrā.

 

AAV sporta skolotājs I.Dalka

Imanta_bilde