Aloja

Limbažu kultūras namā izskan pēdējais projekta svētku pasākums četru novadu senioriem

Pirmdien, 26.februārī, Limbažu kultūras namā pulcējās Limbažu, Alojas, Salacgrīvas un Krimuldas novadu seniori, lai kopīgi ar Latvijas Operetes fonda trupu dotos krāsainā piedzīvojumā cauri pazīstamām latviešu komponistu melodijām koncertuzvedumā „Lai sasaucamies, lai dziedam”.

 

Šis bija pēdējais koncerts piecu gadu projekta “Svētku pakas un pasākumi Alojas, Krimuldas, Limbažu Salacgrīvas novada sirmgalvjiem” ietvaros. Šī projekta laikā pavisam notikuši pieci lieli kultūras pasākumi, kā arī ik gadu  3 līdz 4 reizes sirmgalvju priekam sarūpētas un izdalītas svētku kārumu paciņas, arī šogad Lieldienu laikā sirmgalvji vēl pēdējo reizi tiks iepriecināti ar svētku paciņām.

 

Papildus koncertam un satikšanās priekam,  sirmgalvjus priecēja arī SIA “Madara 93” kulinārijas ceha darbinieku sarūpētie kārumi. Kultūras namā pirmdienas pusdienas laikā valdīja gan līksma, gan svinīga atmosfēra.

 

Fonda valdes priekšsēdētāja Spīdola Lielmane, atklājot pasākumu, no sirds sveica ikvienu apmeklētāju  gan tos, kuri pabijuši visos piecos pasākumos, gan tos, kuri šodien koncertu baudīja pirmo reizi. Ar apsveikuma vārdiem cienījamos viesus no četriem novadiem sveica mājastēvs – Limbažu novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Dainis Jurka. 

 

Sanākušos sveica arī Latvijas Operetes fonda priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska: „Mums liels liels prieks būt pie jums šeit un būt ar jums kopā tik skaistā dienā, kad saulīte dejo pa zemes virsu. Mēs pateicamies par šo iespēju ar jums šodien satikties. Operete atdzimst Latvijā!”

 

Lai gan jau piecus gadus Operetes fonds iestudē izrādes, taču līdz šim teātris bijis vien viesu statusā. Operetes fondam ir trupa 120 cilvēku sastāvā, taču nav savu māju. Ikviens pasākuma apmeklētājs tika aicināts atbalstīt Latvijas Operetes fondu un parakstīt vēstuli Saeimai, lai Operetes teātrim izdotos atrast savu vietiņu, kur gaidīt viesus uz krāšņām izrādēm.

 

Limbažu fonds pateicas pašvaldību sociālajiem darbiniekiem un pagastu pārvalžu vadītājiem, kas veica vientuļo pensionāru apzināšanu un transporta organizēšanu. Liels paldies sakāms arī pašvaldību autotransporta šoferīšiem, kuri ar lielu atbildību nogādāja seniorus uz Limbažiem un pēc tam atpakaļ līdz dzīves vietai.

 

Tāpat Limbažu fonds pateicas pasākuma režisorei un vadītājai Sandrai Avotiņai, Limbažu kultūras nama kolektīvam un Limbažu jauniešu centra pārstāvjiem, kas veicināja sekmīgu pasākuma norisi.

 

Pasākumā vairākkārt izskanēja pateicības vārdi arī Borisa un Ināras Teterevu fondam par finansējuma rašanu šādiem pasākumiem, kas snieguši iespēju novadu senioriem satikties.

 

Sandra Taube

Nodibinājuma „Limbažu fonds”

Sabiedrisko attiecību speciāliste