Aloja

Sporta aktivitātes Staiceles Jauniešu klubiņā „Čempiņš”

Galda tenisa turnīrs.

Dažādas sporta aktivitātes tiek rīkotas sākoties rudenim un līdz vasaras sākumam (prāta, precizitātes un aktīvas), kas notiek Staicelē Jauniešu klubiņa „Čempiņš” telpās. 2018.gada 27.februārī noslēdzās sacensības galda tenisā. Turnīrs risinājās četrās kārtās, kur dalībnieki krāja punktus. Kopā piedalījās 13 dalībnieki, bet visas kārtas apmeklēja pieci dalībnieki. No Staiceles sporta profesionālās vidusskolas Daniels Lazdiņš, Dāniels Ķīkulis, Dairis Vārsbergs, Kristers Cābelis un mūsējais  Kalvis Eglītis. Sīva cīņa risinājās krtā kārtā starp šiem dalībniekiem. Katru spēli varēja vērot ar aizrautību. Emocijas sita augstu vilni.  Spēles temps bij ātrs un katrs gribēja izcīnīt uzvaru pār pretinieku.

Labāko sešiniekā iekļuva šādi spēlētāji: 6.vietā Daniels Lazdiņš ar 22 punktiem; 5.vietā Markus Keišs ar 23 punktiem; 4.vietā Dāniels Ķīkulis ar 29 punktiem. Medaļas un diplomus izcīnija Kristers Cābelis 3.vieta ar 37 punktiem; Kalvis Eglītis 2.vieta ar 39 punktiem, bet pārliecinoši apsteidzot visus pretinieku ar 45 punktiem 1.vietu izcīnija Dairis Vārsbergs, kā arī ieguva uzvarētāja kausu.

Apsveicu uzvarētājus!

Attēlā no kreisās puses: Kristers Cābelis, Dairis Vārsbergs, Kalvis Eglītis

Zolītes turnīrs.

Divreiz gadā Staicelē Jauniešu klubiņā „Čempiņš” tiek rīkots zolīšu turnīrs. 2018.gada 18.martā kopā sanāca 13 zolītes cienītāji. Patstāvīgi spēlētāji ir Udo Gustavsons, Vilnis Andersons, Jānis Vītols, Aigars Lodziņš, Jānis Bisnieks, Dainārs Konrāds un ciemiņi no kaimiņu pagastiem Sergejs Fiļipovs, Jānis Gailītis, Jānis Brencis un Gints Kvante. Kā arī divas skaistā dzimuma pārstāves Sanija Ozola, kas jau piedalījusies vairākkārt un pirmo gadu Sandija Eglīte, kas izmēģināja  spēkus šajā sporta veidā. Sandijai kārtis nenāca un viņa ieņēma 13.vietu. Un pirmo reizi turnīrā piedalijās Imants Smilģis. Ir tāds teiciens: „Iesācējiem veicas!”. Šo var attiecināt uz Imantu.

Tika izspēlētas 5 kārtas pa 50 minūtēm katra. No 6.vietas līdz 4.vietai vienāds punktu skaits, bet visu izšķira plusi un mīnusi. Tātad labāko sešiniekā iekļuva Sanija Ozola 6.vieta ar 20 punktiem (+18) , 4. un 5.vietu dalija Jānis Bisnieks ar Jāni Vītolu abiem pa 20 punktiem un +29. Ar medaļām un diplomiem mājās devās Sergejs Fiļipovs ar 22 punktiem (-7) izcīnija 3.vietu, Vilnis Andersons ar 25 punktiem  (+39) 2.vietu, bet Imants Smiļģis pārliecinoši ar 28 punktiem (+102) 1.vietu un turnīra uzvarētājs ieguva kausu. 

Apsveicu uzvarētājus!

Attēlā no kreisās puses: Sergejs Fiļipovs, Imants Smiļģis, Vilnis Andersons

Dambretes turnīrs.

2018.gadā 20.martā noslēdzās intelektuālā un stratēģijas spēle dambrete. Viss apmeklētākās sacensības. Kopā pa visām kārtām piedalijās 21 dalībnieks. Dalībnieku vecuma diapazons sākās no 6 gadiem un beidzās apmēram pie 50 gadiem. Jānis Vītols piedalijās visās kārtās.

Cīņas bij spraigas.Un labākajā šešiniekā iekļuva šadi dalībnieki. Mairita Volde ar 13 punktiem ienēma 6.vietu, Oskars Uibu ar 14 punktiem 5.vietā un Egils Merkuļjevs ar 24 punktiem ieņēma 4.vietu. Egils varēja cīnīties par medaļām, ja būtu piedalījies pēdējā kārtā. Viņš bij ieradies, bet atteicās spēlēt. Kāpēc nepiedalijās? Uz šo jautājumu nav atbildes. Turnīra noslēgumā medaļas un diplomus ieguva šādi dalībnieki. Inga Konrāde ar 30 punktiem izcīnija 3.vietu, Emīls Konrāds ar 39 punktiem izcīnija 2.vietu un Jānis Vītols ar 46 punktiem 1.vietu, kā saņēma uzvarētāju kausu. Jānis piedalās gandrīz visos rīkotajos turnīros.

No kreisās puses: Jānis Vītols, Emīls Konrāds

Paldies visiem, kas nāk un piedalās. Ceru arī turpmāk uz atsaucību. Sekojiet informācijai un uz drīzu tikšanos.

 

Alojas novada Staiceles sporta organizators Dainārs Konrāds