Aloja

Viktorīna ”Phjončhanas Olimpiskās spēles 2018”

21.martā Staiceles kultūras namā Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas audzēkņi sadarbībā ar Staiceles vidusskolu rīkoja viktorīnu „Phjončhana 2018”. Pasākumu atklāja Jānis Jansons – Phjončhanas Olimpisko spēļu 2018 dalībnieks, kurš izcīnīja 10. vietu bobslejā. Viktorīnā aicināja piedalīties Alojas novada mācību iestādes un Hēdemestes vidusskolas audzēkņus.

Alojas Ausekļa komandā startēja Vanesa Ēķupe, Miks Trauliņš, Renārs Krastiņš, Krista Fiļipova un Azārijs Andreičiks. Komandu pavadīja un uzmundrināja skolas direktore audzināšanas darbā Ineta Lopenova.

Mājas uzdevums bija sagatavot prezentāciju par savu komandu angļu valodā un iemācīties informāciju par Phjončagas olimpiskajām spēlēm, īpaši par Igaunijas un Latvijas sportistu rezultātiem šajās spēlēs. Alojas skolas komanda savu prezentāciju veidoja kopā ar Vilzēnu tautas nama kolektīvu “Radiridirī”. Paldies Andrejam Vaičukam, Laumai Auziņai un Agnesei Laksbergai. Ar bungu rībināšanu mums bija vislabākie atbalstītāji.

Vajadzēja griezt ratu, uz kura atradās dažādi jautājumi par olimpiskajām spēlēm un attēlot dažādus ziemas sporta veidus. Jautājumi bija gana āķīgi un daudzpusīgi, bet nezinājām atbildi uz vienkāršu jautājumu-kura valsts ieguva visvairāk medaļu?

Kopvērtējumā uzvarējām mēs, Alojas Ausekļa vidusskolas komanda, aiz sevis atstājot Staiceles Sporta profesionālo vidusskolu un 3. vietā Staiceles vidusskolas komanda.

Paldies visiem par atbalstu! Skolotājiem par sapratni  skaļajiem mēģinājumiem, Alojas novada domei par transporta nodrošināšanu, šoferīšiem Atim un Modrim par atsaucību, Vilzēnu tautas nama direktorei A.Lapkovskai un grupai “Radiridirī”.

 

Paldies pasākuma vadītājām Lindai Brokai un Kristinai Aleksandrovai. Skolotājām Tamārai Pavlovai un Vizmai Lūsei par tulkojumiem angļu valodā. Mūzikas skaņotājiem Markam Zāmuelam un Kasparam Ķiberam – SSPV 3. kursa audzēkņiem.

 

Komandas saņēma pateicības par dalību šajā viktorīnā un dažādas balvas, kuras bija sarūpējuši SSPV direktors J. Bakmanis un Staiceles vidusskolas direktore S. Brokāne par to, viņiem – liels paldies.

 

Paldies Staiceles skolām par jauko pasākumu!

Alojas Ausekļa vidusskolas skolēnu pašpārvaldes prezidente V.Ēķupe

Foto I.Lopenova

Viktorina_Staicele