Aloja

Staiceles Mazpulks iesaistījās akcijā “Zemes stunda”

Jau otro gadu Staiceles vidusskolas mazpulks piedalās akcijā Zemes stunda, kad ikviens ir aicināts  izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā. Izslēdzot gaismu Es saku, ka vides problēmu risināšana man ir svarīga lieta. Es gribu dzīvot tīrā vidē un gribu, lai tāda iespēja būtu arī maniem bērniem. Ikviens no mums var kaut ko darīt, lai mūsu vienīgajām mājām – Zemei, būtu vairāk spēka. Darīšana nav tikai viena stunda ik gadu Zemes stundā. Tās ir ikdienišķas izvēles visa gada garumā.

 

Kā dzīvot videi draudzīgāk? Siltinot māju un taupot enerģiju, braucot ar sabiedrisko transportu un pārvietojoties ar riteni, izvēloties vietējo, sezonai atbilstošo ekoloģiski audzēto pārtiku, neradīt pārtikas atkritumus un pievērsties atkritumu šķirošanai.

 

Laikā no plkst. 20:30 līdz 21:30 ikvienam interesentam bija iespēja iesaistīties organizētajās aktivitātēs. Tika izveidota Gaismas taka, kas sākās Staiceles parkā. Taka noslēdzās ar ugunskuru atpūtas vietā Latvijas Futbola federācijas teritorijā. Ikvienam apmeklētājam bija iespēja mieloties ar gardo zupu, kuru mums sarūpēja Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas direktors Jānis Bakmanis. Pēc mielošanās vienojāmies kopīgās dziesmās, lai izdziedātu gadsimta vērtīgākās dziesmas un dāvātu savu balsi Latvijai simtgadē. Katrs apmeklētājs saņēma mazpulcēnu veidotu simboliku kā piemiņu no Zemes stundas pasākuma.

 

No sirds saku paldies visiem, kas atnāca un atbalstīja mūsu aktivitātes. Man ir liels prieks, ka spītējo aukstajam laikam tomēr bijām daudz un atradām brīdi, lai būtu kopā. Bet, lai pasākums notiktu ir nepieciešami cilvēki, kas atbalsta un līdzdarbojas, lai pasākums notiktu, tāpēc vislielākais paldies SSPV direktoram Jānim Bakmanim un Ivaram Bitem par milzīgo atbalstu aktivitāšu tapšanā. Paldies arī SSPV jauniešiem Daniilam Skopenko, Žanueļam Skopenko, Matīsam Zumbergam, Danielam Šležam, Markusam Keišam, Kristeram Cābelim, Ričardam Stepanovam, Lukasam Stalīdzānam par Gaismas takas izveidi. Paldies Staiceles vidusskolas mūzikas skolotājai Līgai Siliņai par dziesmu izdziedāšanu. Paldies arī Staiceles pilsētas pārvaldei, SSPV,  Staiceles muzejam un Staiceles TIC par svecīšu sagādāšanu Gaismas takai. Paldies maniem čaklajiem mazpulcēniem, kas sagatavoja afišas un piemiņas simboliku- Svetlanai Skujiņai, Agnesei Tīriņai, Kristai Brentei un Jānim Brentam. Paldies Eināram Bērziņam par brīnišķīgajām fotogrāfijām.

Daba ir radījusi cilvēku, lai būtu, kas dabu dārgu tur un mīl, kas dabu apbrīno un saudzē. (Marcinkevičs)

 

Sargāsim dabu un rūpēsimies par to arī ikdienā, jo mēs, taču vēlamies dzīvot skaistā un tīrā vidē. Lai mums kopā izdodas!

 

Anda Timermane