Aloja

Stikla iepakojuma vākšanas akcija “Stikllotto”

No 1. līdz 31.augustam notiks SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta izlietotā stikla iepakojuma vākšanas akcija “Stikllotto”, kuras laikā, nogādājot uz EKO laukumiem vismaz 10 tukšas stikla pudeles vai burkas, ir iespēja piedalīties balvu izlozē.

 

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma: “Lai arī vērojams, ka iedzīvotāji kļūst arvien zinošāki un savās darbībās videi draudzīgāki, arvien vairāk iesaistās iepakojuma nodošanā pārstrādei, tomēr mēs kā uzņēmums ik pa laikam domājam, kā vēl vairāk stimulēt to, ka iedzīvotāji ne tikai zina par laukumiem, kuros var nodot iepakojumu pārstrādei, bet tos arī apmeklē.  Tāpēc vairākas reizes gadā dažādu pārstrādei derīgu materiālu savākšanai rīkojam akcijas un dodam balvas.”

 

G. Gailuma uzsver: “Runājot konkrēti par stiklu, statistika liecina, ka Latvijā viens cilvēks gadā kopā ar produkciju iegādājas ap 25 kg stikla iepakojuma. ZAAO 2017. gadā savāca un pārstrādei nodeva 2128 tonnas šī veida iepakojumu. Stiklu var pārstrādāt bezgalīgi, ražojot jaunus stikla izstrādājumus. Kopā mēs varam taupīt enerģiju un rūpēties par dabas tīrību, arī saudzēt savu un līdzcilvēku veselību, nodrošinot, ka nesavainosimies uz saplēsta, nevietā izmesta iepakojuma lauskām.”

 

Akcijā var nodot tikai izlietotas, izskalotas pudeles un burkas. Tās var būt saplīsušas. Pudeles un burkas var būt ar etiķetēm un metāla vākiem/korķiem. Akcijā nevar nodot keramikas pudeles, spoguļus, vāzes, fajansa un porcelāna traukus, kosmētikas stikla pudelītes un trauciņus, jo tiem ir nepieciešams cits pārstrādes process.

 

Ikdienā ZAAO nodrošina, ka iedzīvotājiem 20 EKO laukumos, simtos EKO punktu un pakalpojuma “Videi draudzīgs birojs” ietvaros ir iespēja bez maksas nodot ne tikai stikla iepakojumu, bet arī papīra, plastmasas un metāla iepakojumu. EKO laukumos privātpersonas var nodot arī nolietotu sadzīves elektrotehniku, sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, zaļos un lielgabarīta atkritumus, būvgružus, kā arī kopš šā gada pavasara – apavus.

 

EKO laukumu darba laiki pieejami www.zaao.lv vai zvanot pa tālr.64281250. Akcijas nolikums pieejams uzņēmuma mājas lapā un pie EKO laukumu pārziņiem.

Akcija ir spēkā tikai ZAAO darbības reģionā.

 

ZAAO ir pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane

SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste