Aloja

Alojas luterāņu draudze aicina ziedot baznīcas un torņa jumta remontam

IMG_5079

Luterāņu draudze Alojā pastāv no 1534. gada. Pašreizējā Alojas luterāņu baznīca iesvētīta 1776. gada Vasarsvētkos. Dievnams ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, taču ēka ir nokalpojusi. Lai baznīca atkal skaista un stalta, rotātu pilsētas centru un pulcinātu cilvēkus dievkalpojumos, kristībās, iesvētībās, laulībās un citos pasākumos, nepieciešams veikt plašus remonta un atjaunošanas darbus. Darbs ir sākts. Mums ir gudri un zinoši palīgi – arhitekts, būvuzraugi, autoruzraudzības speciālisti, sakrālā mantojuma saglabāšanas un atjaunošanas speciālisti, kas paveikto novērtē atzinīgi.

 

Draudze pēdējos četros gados ir apņēmīgi vākusi ziedojumus baznīcas restaurācijai un remontiem. 2014. gadā “Lets go to Aloja” pasākuma laikā tika uzsākta līdzekļu vākšana logu restaurācijas un nomaiņas projektam. Pateicoties ziedotāju un Ziemeļvācijas baznīcu ziedojumiem, tapa logu restaurācijai nepieciešamā dokumentācija. Logi top, un līdzekļi logu pirmajai kārtai ir, taču pirms logu nomaiņas vēl jāveic virkne darbu. Jāatjauno ap baznīcu esošais zemes reljefs, steidzami jālabo baznīcas, pusgadsimtu nekoptos, pamatus, jāatjauno apmetums. Remonts nepieciešams torņa jumtam un baznīcas jumta dakstiņu segumam, sakristejai, interjera restaurācijai. 

 

Alojas luterāņu baznīcas draudze lūdz visus, kam rūp baznīcas liktenis, piedalīties ar savu ziedojumu kultūras vērtību saglabāšanā. 
Konta nr.: LV54HABA0551028144662
Banka: “Swedbank” AS
Saņēmējs: Alojas evaņģēliski luteriskā draudze
Reģ.nr.: 90000235484
Mērķis: Remontdarbiem

 

Praktiski palīdzēt varēs arī 4. augustā plkst.10, kad draudze rīko talku. Nāc un piedalies!

 

Avots: Alojas luterāņu draudzes ieraksts www.facebook.com

Liānas Lilenblates-Sipko foto