Aloja

Lietotu apavu vākšanas akcija “Pazole”

No 1. līdz 30. septembrim notiks SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta lietotu apavu vākšanas akcija “Pazole”, kuras laikā, nogādājot uz EKO laukumiem vismaz 1 apavu pāri,  ir iespēja piedalīties balvu izlozē.

“Pazole” – skaidrojums šim vārdam ir otrā zole, ko piestiprina zem pamatzoles. Par pazoli ir akcijas stāsts – tiek vākti apavi, kuri ir lietoti, kuriem ir nelieli salabojami defekti – jāmaina papēži, zole, rāvējslēdzējs, jāiever jaunas šņores. Apaviem jābūt sausiem, tīriem un pa pāriem, neder gumijas zābaki. Apavi, kuri tiks salaboti, iegūs otru dzīvi pie valkātājiem jaunattīstības valstīs.

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma: “ZAAO aizvien meklē veidus, kā savā darbības reģionā attīstīt dalīto atkritumu apsaimniekošanas sistēmu. Ir ļoti būtiski, lai materiāli, kas ir derīgi pārstrādei vai cita veida izmantošanai, netiktu izmesti sadzīves atkritumos. Zinot cilvēku aizņemtību, kas nereti veicina ātrākā un vieglākā ceļa izvēlēšanos brīdī, kad jāatbrīvojas no kaut kā lieka – proti visu samest vienā konteinerā, mēs šoreiz gribam likt saausīties ar vārdu – AKCIJA. Akcija, tātad balvas par labu darbu. Un labi darbi šoreiz spārno!”

“Domāt par mūsu planētas nākotni ir ikviena šīs zemeslodes iedzīvotāja pienākums. Ikdienas steigā mēdzam nepievērst vērību lielajai kopainai, jo šķiet, ka viena cilvēka ieguldījums ir mazsvarīgs, tomēr viss sākas ar sevi pašu. Lietas, kas mums ir nevajadzīgas, var kādam citam būt ļoti noderīgas. Aicinām ikvienu iesaistīties akcijā, “neapaugt” ar lietām, pārskatīt savu apavu garderobi un dot otro elpu tiem apaviem, kurus paši vairs nelietojam, bet ar tiem varam iepriecināt citus,” uzsver Ivars Beitāns, zīmola “Sigulda Adventures” dibinātājs, pasniedzot balvās dāvanu kartes lidojumam ar “Zērgli”.

 “Zērglis” ir pasaulē pirmā un šobrīd vienīgā atrakcija, kas nodrošina braucienu ar īpaši aprīkotu sistēmu pa gaisa trošu ceļu. Lidojuma laikā iespējams baudīt Gaujas senlejas daili un piedzīvot elpu aizraujošas emocijas putna lidojumā 55 metrus virs Gaujas, traucoties pretī horizontam ar ātrumu līdz pat 60 km/h. Pakalpojuma izstrādātājs “Bungee Sigulda” komanda ekstrēmo sporta veidu nozarē darbojas jau vairāk nekā 26 gadus, apliecinot pakalpojuma augstos drošības standartus un kvalitāti. 

EKO laukumu darba laiki pieejami www.zaao.lv vai zvanot pa tālr.64281250. Akcijas nolikums pieejams uzņēmuma mājas lapā un pie EKO laukumu pārziņiem. Lietotus apavus EKO laukumos kopš šā gada pavasara iespējams bez maksas nodot arī ārpus akcijas darbība slaika.

Akcija ir spēkā tikai pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma ZAAO darbības reģionā.

 

Darba laiks Alojas ZAAO laukumā:

Aloja

Rīgas iela 5

P.

O.

12-16

T.

15-19

C.

12-16

P.

12-16

S.

10-14

NOLIKUMS

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane