Aloja

Skolotāji pirms jaunā mācību gada sākuma satikās konferencē Ungurpils SALĀ

31. augustā Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā – bibliotēkā “SALA” uz ikgadējo pedagogu konferenci pulcējās novada izglītības iestāžu pedagogi.

Konferences sākumā klātesošos uzrunāja Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, vēlot izglītības darbiniekiem radošu un panākumiem piepildītu mācību gadu. Viņš aicināja kolēģos meklēt un rast atbalstu, papildināt vienam otru, strādāt komandā.

Izglītības darba speciāliste Ilze Kapmale pedagogus iepazīstināja ar aktualitātēm izglītības jomā. Katram skolas direktoram un viņa vietniekam tika pa mazai piemiņas veltei un uzmundrinājuma vārdiem. Īpaši sveica Alojas Ausekļa vidusskolas direktori Inu Šternfeldi, jo šī Zinību diena viņai bija pirmā kā skolas direktorei. Jāatgādina, ka I.Šternfelde Alojas Ausekļa vidusskolu sāka vadīt februārī, kad izglītības iestādē notika vadības maiņa. Tāpat sumināja Alojas pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” jauno vadītāju Sarmīti Freimani, kura darbu sāka augusta sākumā.

Konferences laikā sumināja arī nominācijas “Sirds skolotājs” pedagogus. Alojas novada uzņēmēju konsultatīvās padomes iniciētā balva 1000 eiro šogad tika Alojas Ausekļa vidusskolas skolotājam Jurim Alpam. Sirds skolotāja nominācijai bija nominēti vēl divi skolotāji – Staiceles pamatskolas skolotāja Sandra Strauta un Aija Kalnmača no Alojas Ausekļa vidusskolas. 

Lai rosinātu pedagogus ļauties jaunām idejām, ar prezentācijām par izglītības iespējām ārpus skolas, uzstājās Dabas un tehnoloģiju parka “URDA” vadītāja Dace Lāce un Zinātnes centra “ZINOO” izpilddirektors Emīls Lukjanskis.

Izglītības darbiniekus sveica un uzrunāja LIZDA Limbažu starpnovadu arodorganizācijas vadītāja Edīte Kaimiņa.

Noslēgumā pedagogus priecēja Līgas Priedes un Vitālija Bogdanoviča muzikālais priekšnesums.

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto

[Not a valid template]