Aloja

Starptautiskais vizuālās mākslas konkurss “Tu esi PUTNS. IRBĪTE”

Ir noslēdzies pasteļgleznojumu konkurss, kurā iedvesmojāmies no pavisam īpaša, leģendāra un neatkārtojama mākslinieka Voldemāra Irbes (1893 -1944) darbiem. Mākslinieks dzimis Gulbenes novadā, Beļavā, dzīves līkločos aizklīdis līdz Maskavai un Melnajai jūrai, bet atgriezies un radošo mūžu pavadījis Rīgā. Uzgleznojis vairākus tūkstošu darbu pasteļu tehnikā, profesionāļu vidē joprojām tiek uzskatīts par vienu no latviešu pasteļglezniecības aizsācējiem un lielākajiem meistariem.

 

Konkurss norisinājās 2018. gada vasarā, tajā piedalījās 43 mākslas skolas un vairākas mākslas studijas no Latvijas, Krievijas, Lielbritānijas un Gruzijas. Vērtēšanai tika iesūtīti 254 darbi, kuri būs skatāmi izstādē Gulbenes Kultūras centrā un Gulbenes Mākslas skolā. Darbus trijās vecuma grupās vērtēja profesionāli mākslinieki un mākslas pedagogi no Latvijas un Gruzijas.

 

Lepojamies ar mūsu skolas vizuāli plastiskās mākslas programmas 5.klases audzēkni Elvīru Īli, kura ieguva Gruzijas mākslinieku Atzinību – აღიარება par gleznieciskumu  ar darbu “Vidzemes akmeņainā jūrmala”, skolotāja Ārija Daugule.

Izstāde Gulbenes kultūras centrā un Gulbenes Mākslas skolā būs apskatāma līdz 2018. gada 1.novembrim.

 

Kristiāna Arnava