Aloja

Alojas novadā viesojās Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta speciālisti

4.janvārī Alojas novadu apmeklēja Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta vadība un darbinieki, tostarp Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta direktors Andrejs Domkins.

No rīta institūta kolektīvs iepazinās ar jaunuzcelto Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centru – bibliotēku “SALA”. Klātesošie ar interesi noskatījās Andreja Hansona un Bruno Šulca veidoto dokumentālo filmu “Klaidoņstāsts”, kas stāsta par Ungurpils Dzirnavu ezera unikālajām peldošajām salām. Aizraujoša un interesanta klātesošajiem bija SIA “i2” sertificētā pasīvo māju celtniecības konsultanta Krista Slokenberga prezentācija par pasīvo māju uzbūves principiem un filozofiju, logu nozīmi mūsdienu celtniecībā. Viņa kompānijas logi ir SALĀ. Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda prezentēja jaunbūvi, sākot no idejas, būvniecības procesu līdz pat energoefektīvās ēkas darbībai šodien. Noslēgumā Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda un Uzņēmējdarbības atbalsta centra – bibliotēkas SALA vadītāja Ieva Prauliņa institūta kolektīvam izrādīja SALU un tās apkārtni.

Vēlāk visi devās devās pastaigā pa 4 km garo Purezera dabas taku Daces Tauriņas vadībā. Taču pēc pastaigas pa Purezera dabas taku tika apmeklēta Puikules muiža Vivitas Vītiņas vadībā.

Dienas noslēgumā institūta kolektīvs ieturēja pusdienas SIA “Mieriņš”.

Sabīnes Stūres teksts un foto.