Aloja

Jauniešu dome pasākumā “Zvaigžņu stunda”

8.martā Alojas novada Jauniešu domes pārstāvji no Alojas, Staiceles, Vilzēniem un Ozolmuižas devās uz pasākumu ,,Zvaigžņu stunda”, ko organizēja Ikšķiles un Olaines novadu jaunieši par godu iegūtajam titulam ,,Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019’’. Pasākuma mērķis bija popularizēt aktīvu jauniešu līdzdalību, veicināt Latvijas jauniešu sadarbību un popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū.

Aizbraucot galamērķī mūs sagaidīja pasākuma organizatori. Skolotāji un jauniešu atbalstītāji devās uz “Iedvesmas lekciju”, bet mēs uz atklāšanas pasākumu, kur tika rīkotas piedzīvojuma aktivitātes dalībnieku komandām. Šo aktivitāšu laikā bija iespēja iepazīt pārējo novadu atraktīvos jauniešus, jo  bija jākomunicē un jāspēj pieņemt ātri un vienoti lēmumi. Ņemot vērā to, ka no Alojas novada bija liels skaits jauniešu, mūs sadalīja trīs grupās. Aktivitāšu laikā jutām draudzību. Pasākuma laikā iepazinām Eiropas savienību- izteicām savu viedokli par vērtībām, kuras mums ir svarīgas, lai Latvijas pārstāvētie deputāti ņemtu vērā mūsu intereses.

 Pēc tam devāmies uz “Pusdienu šovu sešos”, kuru vadīja A. Jenots. Šajā sarunu šovā uz skatuves kāpa Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre A. Muižniece, kura pastāstīja par savu jaunību, par savām mīļākajām atmiņām un sajūtām vai viegli mūsdienās būt jaunam. Par saviem jaunības laikiem stāstīja arī Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un Olaines novada pašvaldības izpilddirektors Ģ. Batrags. Abi kungi atzina, ka pēc viņu domām jaunietim šodien būt ir viegli, jo ir tik daudz iespējas, kurās sevi attīstīt, ir tikai jāmeklē sev atbilstošākā. Pēc saruna šova mūs pārsteidza GreenTrials ekstremālās velo komandas puiši ar dažādiem trikiem. Pēc tam mums uzstājās jaunieši- jaunie talanti. Zvaigžņu piecminūtē mēs varējām vērot akrobātiskus trikus, kas mūs ļoti pārsteidza un varējām klausīties jauniešu muzikālos priekšnesumus. Nākamā stunda iesākās ar aktīvo Ikšķiles deju grupas ,,JV club” priekšnesumu, kam sekoja izklaidējošais improvizācijas teātris ,,ImproZoo” izpildījumā.

Pasākuma kulminācijā dienas gaidītākā daļa- hip-hopa mūziķa anša koncerts.

Pasākums bija kolosāls, izklaidējošs, izglītojošs un priecīgām emocijām pārpilns.

Visu Alojas novada jauniešu vārdā lielu paldies saku Alojas novada Jaunatnes lietu speciālistei M. Melderei un Staiceles pilsētas jauniešu koordinatorei A. Timermanei par iespēju būt un līdzdarboties pasākumā, kā arī liels paldies mūsu šoferītim A. Zariņam.

Alojas novada Jauniešu domes

 priekšsēdētāja vietnieks V. Titovs