Aloja

Novadnieku pulkā uzņemti 20 jaundzimušie

23. martā Puikules Muižā novadnieku pulkā svinīgi uzņēma 20 jaundzimušos, kuri pasaulē nākuši no pērnā gada septembra līdz šī gada februārim.

Staiceli un Staiceles pagastu pārstāvēja 8 mazulīši, tostarp dvīnīši, kuri gan pasākumā klāt nebija. Alojā un Alojas pagastā pasaulē nākuši – 7 jaundzimušie, Brīvzemnieku pagastā – 4 novadnieki, bet Braslavas pagastā dzimis viens mazulītis.

Kā jau šajos svētkos ierasts, sumināja mazulīšus un viņu ģimenes. Klātesošos uzrunāja Alojas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja p.i. Inga Neimane, ar emocionālu stāstu par eņģeļiem, sanākušos sveica pašvaldības izpilddirektors Māris Beļaunieks. Pēc tam katra ģimene tika aicināta iedegt pa svecītei no lielās goda sveces, atstāt pirkstu nospieduma lapiņu simboliskā novada kokā un izvēlēties mazulītim piemērotākos zābaciņus, ko darinājušas novada rokdarbnieces – Laila Līsmane, Anita Virse, Ināra Spidāne, Indra Jaunzeme, Inese Bite un Dzenītes kundze no Alojas. Tāpat ikviena ģimene no pašvaldības saņēma 100 euro.

Svinīgo pasākumu kuplināja mazie dziedātāji no Ozolmuižas pamatskolas skolotājas Kristīnes Freimanes-Semjonovas vadībā, bet piemiņai no sirsnīgā pasākuma tapa mazulīšu un viņu vecāku kopbilde.

Sagatavojusi Liāna Lilenblate-Sipko