Aloja

Vēlēšanu iecirkņu darba laiki un informācija par Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Kārtējās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas Latvijā notiks sestdien, 2019. gada 25. maijā. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un EP no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.


Iecirkņu darba laiks Eiropas Parlamenta vēlēšanās 

25. maijs no plkst. 7.00 līdz 20.00

Iecirkņu darba laiks iepriekšējās balsošanas dienās (tikai Latvijā)

22. maijā no plkst. 17.00 līdz 20.00

23. maijā no plkst. 9.00 līdz 12.00

24. maijā no plkst. 10.00 līdz 16.00


Šajās vēlēšanās būs arī jauna papildus balsošanas iespēja, kas attieksies tikai uz iepriekšējās balsošanas dienām. Proti, iepriekšējās balsošanas dienās, no 22. līdz 24. maijam, būs iespēja vēlēt jebkurā citā iecirknī Latvijā. Tomēr, izmantojot šo iespēju, jārēķinās ar ilgāku laiku, kas būs jāpavada iecirknī, jo, lai nodrošinātu principu “viens vēlētājs-viena balss”, iecirkņa darbiniekam, pirms vēlēšanu materiālu izsniegšanas būs jāsazinās ar vēlētāja iecirkni, lai pārliecinātos, ka vēlētājs nav jau nobalsojis.

Tā kā Eiropas Parlamenta vēlēšanās vēlētāju uzskaitei izmanto vēlētāju sarakstus,  tad katram vēlētājam ir jābalso savā iecirknī, tajā kura vēlētāju sarakstā viņš iekļauts. Līdz 7.maijam ir iespējams iecirkni nomainīt, ja zināms, ka vēlēšanu laikā būsiet citur. To ir iespējams izdarīt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes tiešsaistes e-pakalpojumā “Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana un maiņa”  vai klātienē pašvaldības dzīves vietas deklarēšanas iestādē.


Alojas novada vēlēšanu iecirkņu saraksts:

ALOJAS KULTŪRAS NAMS (Nr.606)

Jūras iela 13, Aloja, Alojas nov.

OZOLMUIŽAS PILS (Nr.611)

“Ozolmuižas Pils”, Ozolmuiža, Brīvzemnieku pag., Alojas nov.

SABIEDRISKAIS CENTRS (Nr.612)

“Sabiedriskais Centrs”, Puikule, Brīvzemnieku pag., Alojas nov.

STAICELES DIENAS APRŪPES CENTRS (Nr.609)

Parka iela 2, Staicele, Alojas nov.

VILZĒNU TAUTAS NAMS (Nr.610)

“Vilzēnu tautas nams”. Vilzēni, Braslavas pag., Alojas nov.

*plašāka informācija pieejama šeit: https://www.cvk.lv/lv/velesanas/eiropas-parlamenta-velesanas/eiropas-parlamenta-velesanas-2019