Aloja

Alojas novada uzņēmēji ekonomikas forumā Vitebskā

Maija sākumā Alojas novada domes un uzņēmēju delegācija devās uz starptautisko Baltkrievijas pilsētu Vitebsku, kur notika ekonomikas forums Inovācijas. Investīcijas. Perspektīvas.

Alojas novada dome jau rudenī viesojās Latvijas ģenerālkonsulāta Vitebskā rīkotajās novadu dienās. Šajā reizē braucienā piedalījās vietējie uzņēmēji: Jānis Vārpa no Aloja Agro, Gints Hansons no SIA Ekotri. Aloju – Starkelsen pārstāvēja Jānis Kurečko, SIA Alewood – Egils Viļumsons. No deputātiem delegācijā bija Valdis Možvillo un Ziedīte Jirgensone, Brīvzemnieku pārvaldes vadītāja Dace Tauriņa un domes priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Rācenis.

Alojiešus vietējie iepazīstināja ar Ļepeļas rajonu. Viņi viesojās Amatniecības namā, Invalīdu dienas centrā, no radiācijas cietušo bērnu sanatorijā. Alojieši apmeklēja arī piena kombinātu, kokapstrādes uzņēmumu u.c. Starp Alojas novadu un Ļepeļas rajonu tika noslēgta vienošanās par sadarbību. Tā kalpos par pamatu sadarbības līgumam ekonomiskas attīstības, sociālās, kultūras, veselības un vides aizsardzības jomās, lai piesaistītu investīcijas un īstenotu kopīgus projektus.