Aloja

Vidzemes karatē kluba aktivitātes maijā

Vidzemes karatē kluba sportisti maijā piedalījušies vairākos prestižos turnīros, kas norisinājās Salaspilī, Igaunijā un Turcijā.


No 17-19.maijam Turcijā, pilsētā Stambula, norisinājās pasaules mēroga karatē turnīrs “KARATE 1 SERIES A – ISTANBUL 2019”, kurā piedalījās vairāk kā 1800 dalībnieku no 102 pasaules valstīm. Latviju un Vidzemes Karatē klubu šajās sacensībās pārstāvēja alojiete Liene Prikaza, kura piedalījās KUMITE disciplīnā kategorijā “sievietes līdz 55 kilogramiem”. Pirmā cīņa Lienei bija pret sportisti no Šveices, diemžēl sīvā cīņa noslēdzās ar rezultātu 0:1 šveicietes labā, līdz ar to cīņu par medaļām neizdevās turpināt.


19.maijā norisinājās karatē sacensības “Salaspils Karate Cup 2019”, kurā kopā Vidzemes Karatē kluba sportisti izcīnīja 11 godalgotās vietas disciplīnās KATA un KUMITE. Starp godalgoto vietu ieguvējiem ir arī alojieši, kuri startēja KUMITE disciplīnā. Mārcis Skrīvelis šajās sacensībās izcīnīja 2.vietu kategorijā U18 virs 76 kilogramiem un Eduards Dūrens izcīnīja 3.vietu kategorijā U12 līdz 45 kilogramiem.

25.maijā “Baltic Grand Prix/Budo Cup Tallinn 2019” pulcēja sportistus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Anglijas, Spānijas un Kazahstānas. Vidzemes Karatē klubs šajā turnīra izcīnīja vienu sudraba un četras bronzas medaļas. Mājās medaļas atveda Mārcis Skrīvelis (3.vieta U18 +76kg) un Eduards Dūrens (1.vieta U12 “komandu kumite” kopā ar R.Sadikova sporta skolas audzēkņiem).

Tāpat arī 26.maijā Saulkrastu sporta centrā notika Vidzemes Karatē kluba iekšējās sacensības, kurās spēkiem mērojās kluba jaunākie sportisti, kuriem sacensību pieredze vēl nav tik liela. Par medaļām cīnījās sportisti no Alojas, Saulkrastu un Carnikavas grupām. Visspēcīgākā grupa šajās sacensībās izrādījās Alojas, kura izcīnīja 7 pirmās, 3 otrās un 5 trešās vietas.

Sezona ir veiksmīgi noslēgusies, līdz ar to Vidzemes Karatē kluba komanda var sākt gatavoties nākamai sezonai, kas atsāksies jau septembrī.