Aloja

Notiks nolietotās elektrotehnikas vākšanas akcija “Sper EKO soli”

No 1. līdz 30. septembrim notiks SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta nolietotās elektrotehnikas vākšanas akcija “Sper EKO soli”, kuras laikā, ZAAO izveidotajos 20 EKO laukumos nododot neizjauktu nolietoto dažāda izmēra sadzīves elektrotehniku, ir iespēja piedalīties balvu izlozē.

EKO laukumos pārstrādei pieņem televizorus, ledusskapjus, tējkannas, trauku mazgājamās mašīnas, plītis, matu fēnus, gludekļus, mobilos telefonus, pulksteņus, putekļu sūcējus, mikserus, tosterus un citas ierīces, kas darbinātas ar elektrību vai baterijām.

Nolietotā elektrotehnika ir vērtīga otrreizējā izejviela jaunu preču ražošanai. Jāatceras, ka nolietotās elektriskās un elektroniskās iekārtas satur arī cilvēkiem un dabai kaitīgas vielas, tāpēc tās nedrīkst nonākt dabā un tās nav atļauts ievietot arī sadzīves atkritumu konteineros.

ZAAO darbinieki nolietoto sadzīves elektrotehniku akcijas beigās sašķiros pa materiālu veidiem atbilstoši kvalitātes prasībām un nodos pārstrādes uzņēmumiem.

Iepriekšējos gados organizētajās minētā atkritumu veida nodošanas akcijās mēneša laikā iedzīvotāji EKO laukumos nogādāja līdz par 40 tonnām nolietotas sadzīves elektrotehnikas. Tāpat akcija palielina laukumu apmeklētāju skaitu, iedzīvotāji kļūst zinošāki par atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūras dažādību un pieejamajiem pakalpojumiem.

Starp akcijas dalībniekiem balvās tiks izlozēti 3 grīdas tīrīšanas roboti. Akcijas nolikums pieejams uzņēmuma mājas lapā www.zaao.lv un pie EKO laukumu pārziņiem.

Atgādinām, ka ikdienā, ja pašiem nav iespējams nogādāt elektrotehniku uz EKO laukumiem, ZAAO var nodrošināt nolietotās sadzīves elektrotehnikas savākšanu no mājsaimniecības adreses. Par transporta pakalpojumu jāmaksā 3 eiro, neatkarīgi no pieteikto vienību skaita. Pieteikumi tiek pieņemti pa tālruni 64281250 vai e-pastā zaao@zaao.lv.

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste