Aloja

Alojieši no Polijas mājup pārved medaļas

No 11. līdz 13.oktobrim Vidzemes karatē kluba komanda astoņu sportistu sastāvā piedalījās vienā no lielākajiem Eiropas karatē turnīriem “XIII POLISH OPEN – INTERNATIONAL GRAND PRIX BIELSKO-BIALA”, kurš norisinājās Polijā, pilsētā Bielsko-Biala. Šajā lielajā turnīrā tika reģistrēti 2370 dalībnieku no 32 valstīm.

Vidzemes karatē klubu un Alojas novadu pārstāvēja Liene Prikaza, Andreass Meļņičenko, Mārcis Skrīvelis un Eduards Dūrens.

Jauniešu grupā līdz 18 gadiem virs 76 kilogramiem Alojas novadnieks Mārcis Skrīvelis sīvā cīņā ar rezultātu 2:3 piekāpās sportistam no Slovākijas, līdz ar to cīņu par medaļām šajā kategorijā neturpināja. Šajā pašā vecuma grupā, bet “Open” kategorijā (bez svara ierobežojuma), Mārcis pārliecinoši uzvarēja trīs cīņas pēc kārtas, vienu zaudēja, un piektajā cīņā guva pārliecinošu uzvaru pār Polijas pārstāvi. Rezultātā augstā 3.vieta 24 sportistu konkurencē!

Veiksmīgs starts arī Eduardam Dūrenam. Zēnu grupā līdz 12 gadiem virs 45 kilogramiem Eduards izcīnīja trīs uzvaras, tādējādi nokļūstot līdz finālam. Finālcīņā pret ukraini rezultāts bija 1:1, tā kā Ukrainas pārstāvim bija pirmā punkta privilēģija, uzvara tika atdota viņam, tādējādi Eduardam augstā 2.vieta 25 sportistu konkurencē!

Sīvā cīņā, lai tiktu nākošajās kārtās, veiksmes nedaudz pietrūka Andreasam Meļņičenko, kurš startēja jauniešu grupā līdz 18 gadiem līdz 76 kilogramiem, un Lienei Prikazai, kura startēja sieviešu grupā līdz 55 kilogramiem un “Open” kategorijā.

Vēlamies apsveikt arī mūsu komandas biedru saulkrastieti Mārtiņu Druvu, kurš zēnu grupā līdz 14 gadiem virs 50 kilogramiem izcīnīja augsto 3.vietu!

Apsveicam sportistus un viņu vecākus!

Vidzemes karatē klubs saka paldies par atbalstu šajā braucienā Z/S Tēraudiņi, SIA Aloja Starkelsen, SIA EEMR Transport un Alojas novada domei.

Turpināsim cītīgi strādāt, lai nākamajos turnīros rādītu vēl augstākus rezultātus!