Aloja

Radoša tikšanās ar bērnu grāmatu ilustratori Lindu Lošinu

30. oktobrī pie Alojas Ausekļa vidusskolas sākumklašu skolēniem viesojās bērnu grāmatu ilustratore Linda Lošina. Saruna ar bērniem vairāk raisījās ap draiskajiem žurkulēniem Koko un Riko, jo mākslinieces pirmā ilustrētā grāmata ir Evijas Gulbes sarakstītā “Koko un Riko”. Ar šo grāmatu Linda pietuvojās savam bērnības dienu sapnim – kļūt par bērnu grāmatu ilustratori.

Nu jau ar komiskajiem, dzīvīgajiem un piemīlīgajiem žurkulēnu zīmējumiem māksliniece ir ilustrējusi arī citas Evijas Gulbes sarakstītās grāmatas “Koko un Riko jaunie piedzīvojumi”, “Koko un Riko uzvedas kā eņģelīši”, kā arī izstrādājusi vairākas krāsojamās, darbošanās un uzdevumu grāmatas ar uzlīmēm.

Māksliniece klātesošajiem pastāstīja un arī parādīja kā top viņas zīmējumi, līdz tie krāsaini un skaisti nonāk grāmatu lappusēs. Māksliniece bija padomājusi arī par skolēnu radošo līdzdarbošanos, dodot uzdevumu katram klātesošajam uzzīmēt un izkrāsot žurkulēnus Koko un Riko kā mošķīšus. Māksliniece jutās gandarīta par bērnu radošo izdomu un veikumu.

Tikšanos ar bērnu grāmatu ilustratori Lindu Lošinu organizēja Alojas pilsētas bibliotēka.

Sarmīte Frīdenfelde / Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja