Aloja

Puikulē sveic Latviju un Brīvzemnieku pagasta iedzīvotājus

Svētdien Latvijas valsts 101. gadadienu ieskandināja arī Brīvzemnieku pagastā, kur Puikules tautas namā svētku rīkotāji bija parūpējušies par īpašu noskaņu – apmeklētājus sagaidīja sveču liesmas, sarkanbaltsarkanās krāsas rotājumi un, protams, valsts karogs. Alojas novada domes pārstāvis Arvīds Ozols uzrunā atgādināja, ka šie nav tikai valsts svētki, tie ir mums katram, jo kas gan būtu valsts bez tās cilvēkiem. Brīvzemnieku pagasta pārvaldes vadītāja Dace Tauriņa uzsvēra, ka šis ir labs pagasts un tajā mīt labi ļaudis: – Valsti veidojam mēs paši. Ļoti pateicos cilvēkiem, kuri strādā kopā ar mani un veido šo vietu. Ja katrs leposimies ar savu dzimto pusi, valsti, mūsu Latvija zels. Pagastā un Latvijā ļoti svarīgs ir katrs cilvēks. Priecīgus visiem svētkus un turamies tālāk!

Kā ik gadu, arī šajā Latvijas gadskārtā Brīvzemnieku pagasta pārvalde sumināja savus iedzīvotājus par viņu paveikto pašu pagasta labā. Par ilggadēju darbu atzinību saņēma Puikules tautas nama kādreizējā vadītāja Maija Martinova un bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra Zīles līdzšinējā vadītāja Dace Lapšāne. Abas godinātās sacīja paldies visiem, kuri viņas šo gadu gaitā atbalstījuši. Sveikti tika arī uzņēmējdarbības attīstītāji un biznesa vides saglabātāji pagastā – Inguss Andersons, Ozolmuižas SIA Impar, tāpat Puikules z.s. Smaidas un SIA Purmalas 6 veikalu kolektīvi. Pagasta pārvaldes vārdā D. Tauriņa pateicās Ilzei Ozolai par projekta īstenošanu tūrisma un atpūtas jomā, Arnoldam Grebežnikam par pagasta vārda popularizēšanu un zemledus makšķerēšanas sacensību organizēšanu Purezerā, tāpat Marekam Bašenam, kurš, gūstot panākumus medību šaušanas sacensībās, daudzinājis pagasta vārdu. Par panākumiem karatē sacensībās un pagasta popularizēšanu tika sumināts Mārcis Skrīvelis no Ozoliem. Pagasta pārvaldniece sacīja paldies arī kopienu centra Puikules muiža darbiniekiem Olgai Ismailovskai un Vladimiram Dubovijam, kuri darbā paveic daudz vairāk, nekā no viņiem tiek prasīts. – Ļoti pateicos visam kolektīvam, kuri mani pieņēma kā savējo. Esmu no Vilzēniem un šeit strādāju trešo gadu. Biju pārsteigta, ka mani sveica. Protams, ir patīkami, ka pasaka paldies par darbu, – vēlāk sarunā teica Olga.

Alojas novada Sociālā dienesta pārstāves Guna Broma un Elīna Strode sarīkojumā sumināja brīvprātīgā darba veicēju Zentu Popovsku, kura pati pieteikusies palīdzēt dienestam un sakārtojusi tā labo mantu noliktavu Alojā. Zentas kundze savukārt uzsvēra, ka to nevarētu paveikt bez vīra Andra palīdzības. Alojas novada jaunatnes lietu speciāliste Monta Meldere godināja Brīvzemnieku pagasta jauniešus – brīvprātīgā darba veicējus. – Puiku­lē šogad brīvprātīgi darbojušies septiņi jaunieši, tikpat arī Ozolmuižā, kopā nostrādājot 716 stundu. Pavisam novadā brīvprātīgi strādāts 1618 stundu, palīdzot dažādu pasākumu rīkošanā, kā arī vides labiekārtošanā. Paldies visiem jauniešiem, kuri novada labā ir strādājuši un nav žēlojuši sevi, savu laiku, enerģiju un idejas! – sacīja Monta. Atzinības rakstu saņēma Deivids Mitrauskis, Elīna Dzelzīte, Ernests Melbārdis, Evita Jirgena, Jānis Ričards Rudzītis, Kitija Berga, Klāvs Renārs Rudzītis, Mariuss Voitešonoks, Markuss Melbārdis, Rihards Kalniņš, Paula Marta Kalniņa, Santa Žovnira un Toms Kokka. Īpaši sumināja puikulieti Kristapu Kalniņu, kurš novadā uzstādījis rekordu, brīvprātīgajā darbā nostrādājot 238 stundas. – Kādi mums ir skaisti, braši un arī strādīgi jaunieši! Lepnums par jums, – atzina D. Tauriņa.

Koncertu sniedza rīdzinieku Dravnieku ģimene: Māris, Diāna, Elizabete un Matīss. Sirsnīgo sarīkojumu baudīt bija ieradusies arī puikuliete Linda Vīķe ar dēlēnu Nauri. – Mums ļoti patika šīs svinības. Te bieži tiek rīkoti dažādi pasākumi, cenšos tos apmeklēt, – teica sarunbiedre. Viņa uzskata, ka ir svarīgi svinēt savas valsts gadadienu kopā ar tuvajiem, tādēļ 18. novembrī viņu mājās tiek klāts svētku galds, kur ģimenei pulcēties.

Līgas LIEPIŅAS (laikraksts Auseklis) teksts un foto