Aloja

Sākas zīmējumu konkurss „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” organizatori aicina bērnus un jauniešus piedalīties SIA „S.B.C.” atbalstītajā zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”. Darbi tiek pieņemti līdz 7. februārim.

„Zīmējuma konkursa mērķis ir mudināt skolēnus pamanīt skaisto un noderīgo savā apkārtnē un novērtēt Latvijas būvnieku darbu, rosināt bērnos un jauniešos radošo pašizpausmi un prasmi zīmējumā atklāt savas jūtas pret apkārtējo dzīves telpu, stiprināt piederības sajūtu savai dzimtajai vietai un patriotismu,” uzsver skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” žūrijas komisijas priekšsēdētājs Normunds Grinbergs.

Zīmējumu konkursā, kurš skates „Gada labākā būve Latvijā” ietvaros notiek jau piekto reizi, var piedalīties bērni un jaunieši līdz 16 gadu vecumam no Latvijas un ārzemēm. Zīmējumā ir jāattēlo Latvijas būvnieku celtā vai restaurētā būve novadā vai Latvijā. Būvi izvēlas pats zīmējuma autors. Zīmējumam jābūt krāsainam vai melnbaltam, A4 vai A3 izmērā. Tas var būt veidots jebkurā tehnikā, bet nedrīkst izmantot datoru.

Zīmējumus izvērtēs ēku būvnieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Sabiedrība balsos par zīmējumiem vietnē Facebook //gadabuve. Godalgotas vietas tiks piešķirtas labākajiem darbiem katrā vecuma grupā (pirmsskolas, 1.-3. klašu grupā, 4.-6.klašu grupā, 7.-9.klašu grupā). Uzvarētāji saņems balvas un diplomus. Visu zīmējumu izstāde notiks skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” noslēgumā 2020. gada martā Rīgā, uz kuru tiks aicināti konkursa uzvarētāji. Labākie darbi ar autoru un skolotāju vārdiem jau piekto gadu tiks publicēti prestižā gadagrāmatā „Gada labākā būve Latvijā 2019”, kuru konkursa uzvarētāji saņems dāvanā. 2019. gada konkursa uzvarētāju darbi apskatāmi  http://ejuz.lv/onkursalaureti2019 Organizatori rūpējas raitu konkursa norisi un dalībnieku personas datu aizsardzību, tāpēc aicina rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu: http://gadabuve.lv/index.php/bernu-zimejumu-konkurss-2019/

Zīmējumus līdz 2020. gada 7. februārim, ieskaitot, var nosūtīt pa pastu (Latvijas Būvnieku asociācija, Skolas iela 21, Rīga, LV-1010) vai iesniegt personīgi, iepriekš vienojoties pa e-pastu vai tālruni. Darbi no ārzemēm tiek pieņemti arī ieskenēti vai fotografēti. Sazinoties ar Latvijas Būvnieku asociāciju, Latvijā ir iespēja zīmējumus nodot skates žūrijas komisijai, kad tā ieradīsies vērtēt objektu novadā.

Zīmējuma konkursa „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” dalībnieku iedvesmai var kalpot skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” organizatoru redzējums uz nominācijām, pielīdzinot būves dārgakmeņiem:

Dzīvojamā jaunbūve. Akmens – gaišā jašma. Pasargā no stresa, nomierina un pozitīvi uzlādē.

Publiskā jaunbūve. Akmens – sarkanais rubīns. Dod enerģiju un ir optimisma avots.

Pārbūve. Akmens – dzeltenais cirkons. Ļauj atgūt spēku un pārtapt, piešķir izlēmību.

Restaurācija. Akmens – brūnsarkanais granāts. Saudzē skaisto un unikālo.

Inženierbūve. Akmens – zilais safīrs. Palīdz sadarboties un piešķir domu skaidrību.

Ainava. Akmens – zaļais smaragds. Veicina auglību, mieru un harmoniju.

Koka būve. Simbols – dzintars. Uzlabo veselību..

BIM objekts.Simbols – tirkīzs. Atver mūsu garu.

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2019. gadā, veicināt  profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem akcentējot būvniecības procesa gala rezultātu – būvi.

Skati „Gada labākā būve Latvijā 2019” organizē Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība un 15 būvnieku profesionālo organizāciju  sadarbībā ar nozares publiskās pārvaldes institūcijām, Būvniecības valsts kontroles biroju, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD un nozares žurnālu „Būvinženieris”. Skate „Gada labākā būve Latvijā 2019” notiek pateicoties ģenerālsponsoram PERI un sponsoriem TIKKURILA, SAINT-GOBAIN, BIM SOLUTIONS, NORMA S, MAPEI, S.B.C..

Skates informatīvie atbalstītāji: abc.lv, buvbaze.lv, Būvinženieris, būvlaukums.lv, City24.lv, LETA, nozare.lv, Rīga TV24, TVNET.

Skate „Gada labākā būve Latvijā” notiek jau 22 gadu. Skate tiek balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem (skates nolikums: http://gadabuve.lv/index.php/nolikums-2019/ ) objektus novērtē nozares labākie eksperti, kurus darbam žūrijā deleģējušas nozares profesionālās organizācijas.

Papildu informācija par bērnu zīmējumu konkursu „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” un pieteikšanās Latvijas Būvnieku asociācijā pa tālruni 26484891 vai e-pastu: gadabuve@gmail.com