Aloja

Pasaules Dabas Fonds aicina iesaistīties “Zemes stundas” akcijā

2020. gada 28. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 notiks globāli lielākā vides akcija Zemes stunda. Aicinām atbalstīt akciju un tās laikā izslēgt vai iespējami samazināt ārējo apgaismojumu, kā arī iesaistīt iedzīvotājus, skolas, uzņēmējus un sadarbības partnerus dažādu pasākumu organizēšanā ar mērķi pievērst uzmanību vides problēmām.

Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides aizsardzības kustība, kas ik gadu norisinās vairāk nekā 180 valstīs un teritorijās. Laikā, kad dabas daudzveidība uz Zemes samazinās vēl nepieredzētā ātrumā un mūs visus ietekmē un apdraud klimata pārmaiņas, akcijas Zemes stunda mērķis ir vairot izpratni sabiedrībā par dabu kā veselīgas planētas pamatu, radot globālu kopības sajūtu cīņā pret neatgriezeniskajām izmaiņām un Zemes. Mums jāapzinās, ka ikdienas paradumi šodien nosaka to, vai spēsim saviem bērniem saglabāt pasauli tādu, kādu to kopā ar citām sugām esam apdzīvojuši tūkstošiem gadu.

Ja esat nolēmuši piedalīties akcijā, gaidīsim Jūsu apstiprinājumu brīvā formā par plānotajiem pasākumiem Zemes stunda (norādot kontaktpersonu, ar kuru sazināties vajadzības gadījumā) epastā- zemesstunda@pdf.lv.

Atgādinām, ka arī pašvaldība var pieteikt skolēnu kolektīvus (kori, deju kolektīvu vai citu) konkursā Klimata vēstnieks 2020 līdz 8.martam. Pasaules Dabas Fonda un Tetra pak konkursā šogad vēlamies izcelt ikdienā atbildīgākos jauniešus un interešu izglītības kolektīvus, jo daudzi gatavojās Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas šogad būs klimatam draudzīgāki. Vairāk informācijas pdf.lv.

* Kontaktpersona: Elīna Pekšēna, projekta vadītāja, Tel.: 67505640, Mob.: 28343418, epeksena@pdf.lv