Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās vārda spēka menedžere Vita Savicka

21. februārī, pēc UNESCO iniciatīvas, pasaulē atzīmē Starptautisko dzimtās valodas dienu. To atzīmē lai uzsvērtu dzimtās valodas, vārda nozīmi mūsu dzīvē. Vārda spēks, tas bija vadmotīvs sarunai ar Rīgas Stradiņa universitātes docētāju un SIA Baltic Communication Partners vadītāju Vitu Savicku, vārda spēka menedžeri.

Saruna bija īpaši saistoša, jo Vitas  pirmie mēģinājumi rakstu darbos saistās  ar Staiceles pamatskolu un laikrakstu “Pionieris”. Gan no Staiceles pamatskolas, gan Mazsalacas vidusskolas iesniegtos darbus laikrakstiem atpazīst ar Vitas Linmeijeres vārdu. Daudzus gadus lektore darbojusies žurnālistikas jomā, bijusi valsts prezidenta preses sekretāre, vadījusi Latvijas Radio informācijas daļu, visu laiku bijusi vārda pavēlniece. Tagad viņa māca un palīdz tikt galā ar vārda spēku RSU komunikācijas fakultātē un ir valdes priekšsēdētāja komunikācijas un digitālo pakalpojumu aģentūrā. 

Diskusijā “Kā vārdi iespaido cilvēka uztveri, domāšanu, dominēšanu un uzvedību” lektore uzsvēra, ka svarīgi izvērtēt – ko sakām,  kam sakām, kāpēc sakām. Deva reālus piemērus, atskatījās uz dažādiem dzīves kurioziem, ko var panākt ar vienu vārdu. Norādīja, ka vārds veido komunikāciju, informāciju, kas ar katru dienu aizvien vairāk ienāk mūsu dzīvē. Komunikācija, kura sasniedz ļoti plašu auditoriju,  kurā strauji parādās jauni termiņi. Top jaunas mācību programmas – uzvedības maiņas komunikācija, kuras studiju kursa vadītāja ir pati lektore.  Ar aicinājumu jauniešiem satikties RSU, studējot sabiedriskās attiecības, noslēdzās izzinošā saruna – diskusija par cilvēka lomu komunicēt un pareizi orientēties informācijas plūsmā.  

Informāciju sagatavoja:

Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēka vadītāja