Aloja

PAPILDINĀTS (14.04.2020.): Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija – Visi publiskie pasākumi atcelti līdz 12. maijam; mācības notiks attālināti

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, Ministru kabinets (MK) izdevis rīkojumu, kas paredz ierobežot iedzīvotāju pulcēšanos, kas varētu veicināt koronavīrusa Covid- 19 izplatību, Alojas novada pašvaldības vadība uzdevusi iestāžu vadītājiem ievērot MK izdoto rīkojumu un līdz 12. maijam pārtraukt klātienes mācību procesu novada skolās, nodrošinot iespēju mācību procesu nodrošināt attālināti. Par to, kā tiks organizēts attālināts mācību process, tiks lemts dienās.

Pirmsskolas izglītības iestādes

Pirmsskolas izglītības iestādes un iestādes, kas sniedz bērnu uzraudzības pakalpojumu, nodrošina dežūrgrupu darbību, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu. Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, noteikt, ka vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav bijusi ārvalstīs, nav bijusi kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām pēdējo 14 dienu laikā un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Tāpat drošības nolūkos tiks slēgtas profesionālās ievirzes skolas – novada mūzikas un mākslas skolas, sporta skola un pašvaldības iestādes: Alojas novada domes Dienas centrs, Staiceles jauniešu klubs “Čempiņš” un novada bibliotēkas. Alojas novada kolektīviem mēģinājumi šajā laika periodā nenotiek!

Alojas novada aprūpes nami šajā laika posmā apmeklētājiem būs slēgti!

Visi kultūras, sporta un izklaides pasākumi tiek atcelti līdz 12. maijam!
Plašāka informācija par izsludināto ārkārtas situāciju pieejama šeit.

Tiek ierobežota arī skaidras naudas pieņemšana (no 13.03.2020), aicinām iedzīvotājus maksājumus veikt attālināti ar pārskaitījumu! No 14. aprīļa Alojas novada dome pārtrauc pieņemt skaidras naudas maksājumus!

Alojas domes pagasta pārvaldes būs atvērtas, taču iedzīvotāji ir aicināti tās apmeklēt tikai īpašas nepieciešamības gadījumos! Pagasta pārvaldnieki būs sazvanāmi:

Alojas pilsēta un pagasts: Rihards Būda, 28652353, rihards.buda@aloja.lv

Staiceles pilsēta un pagasts: Rihards Būda, 28652353, rihards.buda@aloja.lv

Braslavas pagasts: Dace Škepaste, 26670718, dace.skepaste@aloja.lv

Brīvzemnieku pagasts: Dace Tauriņa, 28684163, brivzemnieki@aloja.lv

Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem, piesardzīgiem un nepulcēties publiskās vietās, ievērot higiēnas normas un saglabāt mieru!

Aicinām sekot līdzi aktuālai informācijai par valsts un pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem!

Papildināts: 15.04.2020.

Latvijas Pašvaldību savienības apkopotā informācija par Ministru kabineta pieņemtajiem lēmumiem (16.03.2020., pdf) latviski, in English, по русски.