Aloja

Noskaidroti makulatūras un PET pudeļu vākšanas akcijas “Dabai labu darīt” laureāti, tai skaitā arī mūsu novada izglītības iestāde

Arī 2019./2020. mācību gadā Dabas un tehnoloģiju parka “URDA” vides izglītības pedagogi aicināja izglītības iestādes iesaistīties akcijā “Dabai labu darīt”, lai pārstrādē nonāktu pēc iespējas vairāk otrreiz izmantojamu izejvielu un tiktu taupīti dabas resursi.

Kopā izglītības iestāžu audzēkņi, pedagogi un viņu atbalstītāji savāca 227 tonnas makulatūras un 255,60 m3 PET pudeļu. Akcijā piedalījās 74 izglītības iestādes – 44 skolas un 29 pirmsskolas un pirmsskolas grupas, 1 interešu izglītības iestāde no Apes, Amatas, Alojas, Beverīnas, Burtnieku, Cēsu, Jaunpiebalgas, Kocēnu, Limbažu, Pārgaujas, Priekuļu, Rūjienas, Salacgrīvas, Saulkrastu, Smiltenes, Strenču, Valkas, Viļakas, Vecpiebalgas novadiem un Valmieras pilsētas.

Laureāti:

Skolu kategorijā:

Pēc savāktā apjoma:

1.vieta Valmieras Viestura vidusskola – savāktas 30t makulatūras

2.vieta Smiltenes vidusskola – savāktas 26,1t makulatūras un 10 m3 PET pudeļu

3.vieta Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskola – savāktas 12,04t makulatūras un 40 m3 PET pudeļu

Pēc apjoma uz vienu izglītojamo:

1.vieta Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskola – savāktas 12,04t makulatūras un 40 m3 PET pudeļu (200,65 kg uz 1 skolēnu)

2.vieta Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas Izglītības programmu realizēšanas vieta Vidagā – savāktas 4,2t makulatūras un 53m3 PET pudeļu (118,16 kg uz 1 skolēnu)

3.vieta Trapenes sākumskola – savāktas 4,2t makulatūras (68,85  kg uz 1 skolēnu)

Pirmskolas izglītības iestāžu kategorijā:

Pēc savāktā apjoma:

1.vieta Alojas novada pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” – savāktas 6,2 t makulatūras un 17m3 PET pudeļu

2.vieta Pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” Kocēnos – savāktas 5,2t makulatūras

3.vieta Smiltenes pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde “Pīlādzītis” – savāktas 4,5t makulatūras un 17m3 PET pudeļu


Pēc apjoma uz vienu izglītojamo:

1.vieta Salacgrīvas pirmsskolas izglītības iestādes „Vilnītis” filiāle Svētciemā – savāktas 3t makulatūras un 6m3 PET pudeļu (176,67 kg uz 1 audzēkni)

2.vieta Alojas novada pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis – savāktas 6,2t makulatūras un 17m3 PET pudeļu (115,69kg uz 1 audzēkni)

3.vieta Valkas pilsētas speciālā pirmsskolas izglītības iestāde “Pumpuriņš” – savāktas 4,5t makulatūras un 3,5m3 PET pudeļu (82,23 kg uz 1 audzēkni)

Paldies visiem konkursa dalībniekiem par ieguldīto darbu un laiku vides saudzēšanā!

Kopējais konkursa balvu fonds sastāda vairāk nekā 6500 eiro. Balvās dāvanu kartes kancelejas preču veikalos, kā arī segtas transporta pakalpojumu izmaksas uzvarētāju izvēlētam izpētes braucienam.

Dabas un tehnoloģiju parks “URDA” ir pašvaldību atkritumu apsaimniekotāja SIA “ZAAO” vides izglītības realizēšanas vieta. Aizvadītajā mācību gadā interesenti ne tikai piedalījās dažādos konkursos, bet arī apguva licencētu vides izglītības programmu, tostarp veica eksperimentus laboratorijā, darbojās dabas takās un devās izziņas braucienā, iepazīstot Reģionālā atkritumu apsaimniekošanas centrā “Daibe” notiekošos atkritumu apsaimniekošanas procesus.

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane

SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste