Aloja

Radošajā darbnīcā top rotājumi par godu Ausekļa 170 gadu jubilejai

26. augustā biedrība “Alojas radošais klubs “Liepale”” organizēja radošo darbnīcu “Pītu auduma lentīšu dekori”. Pasākums tika īstenots projekta “Aloja – rīta zvaigznes pilsēta” ietvaros. Laukumā pie Alojas Dienas centra tika darināti koši un krāsaini latvju zīmes auseklītis dekori.

Saules pielietajā laukumā enerģiski darbojās gan biedrības “Alojas seniori” pārstāvji, gan Alojas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi ar skolotāju Annu Jefanovu. Darbnīcā plecu pie pleca iesaistījās 26 dažāda vecuma interesenti. Ar darinātajiem dekoriem tiks rotāta Alojas pilsēta par godu dzejnieka Ausekļa 170. dzimšanas dienas svinībām 19.septembrī.

Pirms darbnīcas organizēšanas, liepalietes pašas eksperimentēja gan ar krāsu salikumiem, gan tehniku, kā vienkāršāk izgatavot zīmes. Te lielu paldies jāsaka Ilgai Runčai, kura ne tikai aktīvi piedalījās radošajā izaicinājumā, bet arī palīdzēja vadīt darbnīcu. Paldies Inesei Mētriņai par konsultēšanu un darbnīcas vadīšanu liepalietēm. Paldies Alojas kultūras nama direktorei Ineta Laizānei par atbalstu darbnīcas organizēšanā un muzikālo noformējumu pasākumā!

Sagatavoja: Guna Krūmiņa