Aloja

Jauniešus un darbā ar jaunatni iesaistītos aicina piedalīties foto un video pieredzes stāstu konkursā

Sagaidot jauno Eiropas Savienības programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” posmu 2021. gadā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) vēlas atskatīties uz sasniegtajiem rezultātiem, tāpēc aicina ikvienu, kurš ir bijis programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” dalībnieks, līdz 14. septembrim dalīties ar savu pieredzes stāstu foto vai video formātā.

Vairāk nekā 33 tūkstoši jauniešu un darbā ar jaunatni iesaistīto piedalījušies programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu aktivitātēs un iesaistījušies kādā no programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektiem, piedzīvojot jauniešu apmaiņas, solidaritātes projektus, brīvprātīgo darbu, gūstot darba pieredzi un īstenojot solidaritātes aktivitātes un jauniešu iniciatīvas gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tas ir bijis iespējams pateicoties programmām “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss”, kuras noslēdzas šogad – 2020. gada decembrī.

Sagaidot jaunās programmas, JSPA vēlas atskatīties uz sasniegtajiem rezultātiem un iegūtajām pieredzēm, tāpēc aicina ikvienu, kurš ir bijis programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” (2014 – 2020) un  “Eiropas Solidaritātes korpuss” (2018 – 2020) dalībnieks, attiecīgajā programmu īstenošanas laika posmā, dalīties ar savu pieredzes stāstu vienā no stāstu kategorijām:

  • Projekts, kā atspēriens Dalība programmās ir palīdzējusi sasniegt jaunas profesionālās virsotnes, ir iegūtas nenovērtējamas zināšanas vai prasmes, kuras veiksmīgi izmantotas karjeras izaugsmē.
  • Satikšanās stāsts Dalība projektā ir ļāvusi uzplaukt romantiskai mīlestībai. Pateicoties iesaistei projektā esi saticis savu labāko draugu vai pat vairākus draugus.
  • Restarts Ar savu dalību programmā esi veicinājis/-usi noteiktas sabiedrības grupas vai kopienas problēmu risināšanu. Esi palīdzējis reanimēt organizācijas, veicinājis līdzcilvēku iesaisti vietējai kopienai nozīmīgu izaicinājumu pārvarēšanā.
  • Elpu aizraujošākā pieredze Dalība programmā tev ir likusi apgūt unikālas un neierastas prasmes, apceļot un viesoties vietās, kuras parasti apmeklētājiem nav pieejamas, satikt iedvesmojošus cilvēkus.
  • Izaicinošākā pieredze  Projekta laikā esi piedzīvojis/-usi pieredzi, kas tev ir bijusi izaicinoša un likusi pārvarēt šķietami nepārvaramus šķēršus.
  • Eiropas pieredze Latvijai Esi ārvalstnieks vai tava organizācija var lepoties ar stāstu par ārvalstu projekta dalībnieku, kas ar savu dalību programmu aktivitātēs Latvijā sniedzis vērā ņemamu ieguldījumu vietējās kopienas, pilsētas, novada vai visas Latvijas attīstībā.
  • Programmu guru
  • Sevi sauc par ilggadēju programmu dalībnieku, un esi  izmantojis/-usi vienas vai abu programmu iespējas, iesaistoties vairākos projektos. Iespējams tava pieredze sniedzas ārpus līdzšinējā projektu perioda, rodot saknes programmās “Jaunatne” vai “Jaunatne darbībā”, un iegūtā pieredze ir pozitīvi ietekmējusi tevi, tavu pārstāvēto organizāciju vai darbības jomu.
  • Veiksmīga sadarbība
  • Pateicoties dalībai programmās – radot un iesaistoties citu veidotos projektos, ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar pašvaldību, dažādām organizācijām vai iestādēm.  Dalība programmā ir ļāvusi izveidot nozīmīgu starptautisku sadarbību.

Kā piedalīties?

Ļauj atmiņām vaļu, un līdz 14. septembrim (ieskaitot) sūti savu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” pieredzes stāstu foto vai video formātā ar īsu aprakstu uz pieredze[at]jaunatne.gov.lv, piesakot to vienā no stāstu kategorijām. Stāsts iesniedzams latviešu valodā, apraksts nedrīkst pārsniegt 150 vārdus, attēlam jābūt  ne lielākam kā 5 MB, video nevar būt garāks par 3 min. Darbiem jābūt oriģināliem, tie nedrīkst būt iepriekš publicēti. 

Pieredzes stāsta pieteikuma e-pastā jānorāda autora vārds, programmas/-u veidi, projekta nosaukums, organizācija vai iestāde, kas īstenoja projektu, piedalīšanās gads/-i, iesniedzēja telefona nr. un e-pasts.

Iesniedzot pieteikumu, pretendents piekrīt, ka šie materiāli tiks izmantoti publiskā programmas komunikācijā un būs publiski pieejami. Interesantākos un iedvesmojošākos stāstus varēs apskatīt JSPA Facebook lapā un tīmekļa vietnē www.jaunatne.gov.lv.

Uzvarētāji un balvas

Līdz 30. oktobra plkst 12.00, JSPA Facebook lapā publiskā balsojumā sekotāji izraudzīsies vienu aizraujošāko, interesantāko un iedvesmojošāko stāstu katrā kategorijā. Visvairāk balsu ieguvušie saņems ielūgumus uz programmu noslēguma pasākumu 5. novembrī, Rīgā, kur tiks apbalvoti. Uzvarētāji publiski tiks paziņoti pēc programmu noslēguma pasākuma.

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību. JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+: Jaunatne darbībā”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”; Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem Eurodesk, eTwinning, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”. Kopējā summa, kas pieejama JSPA administrēto programmu projektu īstenošanai 2019. gadā ir vairāk nekā 6 miljoni eiro.


Plašāka informācija:

Laura Bringina
JSPA Komunikācijas daļas vecākā referente
e-pasts: laura.bringina@jaunatne.gov.lv
t. +371 67356251