Aloja

Latvieši aicināti doties laivot uz Igauniju, bet igauņi uz Latviju

Akcijas “Upes oga” laikā no 1.jūlija līdz 15.novembrim latvieši un igauņi aicināti doties laivot populāros upju maršrutos un atklāt ko jaunu gan Latvijā, gan kaimiņos. Abās valstīs ir līdzīga laivošanas kultūra, bet ir neierasti doties ārpus savas valsts robežām.

Noorganizēt laivošanu Latvijā un Igaunijā ir pavisam vienkārši. Jādodas uz mājas lapu www.upesoga.lv, kur kontaktu sadaļā ir apkopota informācija par laivu nomas iespējām. Turpat arī apkopotas idejas upju maršrutiem. Izīrējot laivu, uz tās atradīsies uzlīme, kurā norādīts akcijas kods. To nepieciešams reģistrēt kopā ar savu vārdu un uzvārdu minētajā mājas lapā vai, sūtot sms uz numuru 1879 un norādot ar atstarpēm: “Oga, vārds, uzvārds, kods, upe, kurā laivojiet”, piemēram: Oga Janis Berzins 99 Venta (maksa par īsziņu EUR 0.19).

Tie, kas akcijas laikā reģistrēs savu laivu braucienu gan pa Latvijas, gan Igaunijas upi, varēs laimēt vienu no vērtīgajām balvām – brīvdienas Igaunijā četrām personām, dodoties atklāt brīnumzemi bērniem Veru novadā, izbaudot relaksējošu nedēļas nogali jūras krastā Lēnemā apriņķī  vai pavadot piedzīvojumu nedēļas nogali Otepē, Valgas apriņķī.

Šogad Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Riverways” ietvaros tiek tīrītas upes, iekārtotas atpūtas vietas pie tām un uzliktas norādes par maršrutiem, lai laivošana kļūtu ērtāka, baudāmāka un saistošāka. Tāpat ūdenstūrisma attīstībai tiek sagatavots ceļvedis par laivošanas iespējām abās valstīs. Tas ir būtisks ieguldījums, lai laivošanai piesaistītu ne tikai pašmāju tūristus, bet arī ārzemniekus, jo ir ļoti maz vietu Rietumeiropā, kur saglabājusies tik neskarta un unikāla daba kā Latvijā un Igaunijā.

Vairāk informācijas: www.upesoga.lv

delfi-baneris-728x200.480.132.s