Aloja

ZAAO piedāvā atbalstu pedagogiem

ekskursijas.480.323.sJau trešo mācību gadu SIA „ZAAO” (ZAAO) aicina klašu kolektīvus uz interešu izglītības programmas vides jomā piedāvātām nodarbībām reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā (RAAC) „Daibe”. Mācību programma izstrādāta, lai atbalstītu skolotājus dabas zinību un sociālo zinību priekšmetu mācīšanā vispārizglītojošās izglītības iestādēs.

Programmā mācību saturs ir veidots, balstoties uz dabas zinību priekšmetos ietverto saturu, kas aptver ZAAO darbības jomu. Mācību programma padziļināti nodrošina zināšanas par dabas sistēmām un procesiem, kā arī cilvēka un vides mijiedarbību. Mācību saturs balstīts uz praktisku iemaņu apguvi un pētniecisko prasmju pilnveidošanu. Programmā piedāvātas trīs tēmas: Cilvēka un vides mijiedarbība, vides piesārņojums; Atkritumu veidi un „Nulles atkritumu koncepts”; Atkritumu apsaimniekošanas veidi. Katrai tēmai paredzētas trīs mācību stundas.

Sadarbībā ar pašvaldībām ZAAO katras vispārizglītojošas skolas vienai klasei, kas atrodas uzņēmuma darbības teritorijā, nodrošina apmaksātu transportu nokļūšanai līdz apmācību vietai RAAC „Daibe” Pārgaujas novadā. Licenci programmas īstenošanai izsniedz Pārgaujas novada pašvaldība. Uz RAAC „Daibe” ir iespējama doties arī mācību ekskursijā, aptuveni stundas garumā iepazīstot infrastruktūras objektu darbību.

Minētajam piedāvājumam var pieteikties pa tālr. 64281250 vai 29106330. Mācību stundas un ekskursijas ir bez maksas. 2013./2014. mācību gadā nodarbības apmeklēja 770 skolēni, sertifikātus saņēma 40 dažāda vecuma klašu grupas no 32 vispārizglītojošām izglītības iestādēm.

Informāciju sagatavoja Zane Leimane

SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste

Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201

Mob.tālr.:26610013

E-pasts: zane.leimane@zaao.lv

Twitter.com/zaao_lv

Draugiem.lv/zaao

Facebook.com/ZAAOwaste

www.zaao.lv