Aloja

Skolēnu brīvlaikā Alojas novada domes Dienas centrā notika sacensības jauniešiem

Skolēnu brīvlaikā Alojas novada domes Dienas centrā norisinājās dažādas sacensības jauniešiem. 16.martā jaunieši sacentās galda tenisā. Uz sacensībām bija ieradušies 15 dalībnieki. Sacensības tiesāt palīdzēja profesionāli galda tenisa spēlētāji Aivars Maksims un Aivars Balodis. Sacensības norisinājās 3 grupās.

 

Uzvarētāji

Vecākā zēnu grupa:

I vieta Emīls Sprincis

II vieta Artūrs Kārkliņš

III vieta Didzis Jeperis

Jaunākā zēnu grupa:

I vieta:

Endijs Kalniņš

Normunds Tosunovs

Kevins Bernhards

Zēnu grupu finālā pārliecinoši uzvarēja Endijs Kalniņš.

Meiteņu grupa:

I vieta Lauma Auziņa

II vieta Baiba Romanovska

III vieta Krista Fiļipova

 

17.martā jauniešiem bija iespēja sacensties biljardā. Šajās sacensībās par uzvaru cīnījās 10 dalībnieki.

Zēnu grupa:

I vieta Emīls Sprincis

II vieta Uvis Rūsa

III vieta Matiss Balodis

Meiteņu grupa:

I vieta Alija Neļķe

II vieta Kitija Viļumsone

III vieta Baiba Romanovska

 

19.martā visi pulcējās uz sacensību apabalvošanu un jaunu konkursu. Jauniešiem bija iespējas sacensties tostermaižu cepšanā. Konkursā piedalījās 3 komandas. Katrai komandai bija jāpagatavo 2 sāļās un 2 saldās tostermaizes. Pēc tam sekoja tostermaižu degustācija. Par labākajiem sāļo tostermaižu gatavotājiem tika atzīta Renāra Krastiņa un Alijas Neļķes komanda, bet par saldo tostermaižu gatavotājiem tika atzītas 2 komandas: Amandas Saulājas un Kristera Vaivoda komanda, kā arī Renāra Krastiņa un Alijas Neļķes komanda.

 

Visas komandas centās izdarīt tā, lai viņu tostermaizītes būtu garšīgas un baudāmas. Katras komandas tostermaizītēm piemita kaut kas īpašs.

 

Amanda un Kristers savu tostermaizīšu pagatavošanai izmantoja sieru, desu, asos piparus, sīpolus, margarīnu, kečupu. Savukārt saldajās tostermaizītēs Finetti krēmu, melnos šokolādes riekstiņus un ābolus. Šai komandai bija interesants noformējums; kečupa smaidiņš un ābola sirsniņa.

 

Baiba un Kristaps maizīšu gatavošanai izmantoja margarīnu, kausēto sieru, sieru, desu, piparus, sīpolus. Saldajās: Finetti krēmu, cukuru un ābolu. Kristaps savu saldo tostermaizīti centās padarīt oriģinālu, pievienojot tai desu. Kā garšoja? Varat pamēģināt paši!

 

Renārs un Alija tostermaizītes pagatavoja no šādiem produktiem: kausētais siers, desa, siers, kečups, margarīns. Renārs, saldo tostermaizīšu pagatavošanā izpaudās, pievienojot Finetti krēmu, cukuru un ābolus interesantās figūrās.

 

Lai šādu neparastu konkursu varētu noorganizēt, Alojas novada Dienas centrs saņēma speciālu Inetas Miezītes dāvinājumu – tosteri. Paldies viņai par dāvinājumu visu Dienas centra jauniešu vārdā. Paldies arī galda tenisa sacensību tiesnešiem – Aivaram Maksimam un Aivaram Balodim par profesionālo spēles tiesāšanu!

 

Alija Neļķe, Guna Krūmiņa

Amandas Saulājas un Alijas Neļķes foto

[Not a valid template]