Aloja

11.aprīlī Raunā sākas 2015.gada L.A.M.A. motokrosa turnīrs

LAMA_2__posms_Burtnieki_11Lai gan L.A.M.A. (Latvijas Alternatīvā Motosportu Asociācija) 2015.gada motokrosa turnīra 1.posmu Raunā bija iecerēts aizvadīt jau 4.aprīlī, lietaino laika apstākļu dēļ tas tika pārcelts  uz 11.aprīlī. Sacensību starts 11:00.

 

Runājot par turnīru kopumā, jāpiemin, ka tā ietvaros tiks aizvadīti astoņi posmi visa pavasara un vasaras garumā, turklāt vairāki no tiem norisināsies pavisam netālu:

  1. aprīlis, Rauna;
  2. aprīlis, Burtnieki;
  3. maijs, Saldus;
  4. jūnijs, Staicele;
  5. jūlijs, Aloja;
  6. augusts, Limbaži;
  7. augusts, Kusa (Madona);
  8. septembris, Zorģi (Iecava).

 

Kā jau ierasts, sacensībās motokluba ”ASB” sastāvā startēs arī vairāki Alojas novada sportisti. Provizoriskajā komandas sastāvā ietilpst alojieši Māris Miezītis, Dainis Homko, Raimonds Homko, Egils Kalnmačs, staicelieši Mārcis Straume, Sandris Kalniņš, Guntis Landsmanis, braslavietis Normunds Šķepasts, baltezerietis Gatis Grūbe, salacgrīvietis Reinis Staškuns, valmierieši Ivo Mellups un Jānis Zirnis, kā arī rīdzinieks Kristaps Dundurs un Mārtiņš Korņejevs no Vecates. Šis saraksts sezonas laikā, protams, vēl var mainīties.

 

Šogad sacīkstēs ieviesti vairāki jauninājumi gan klašu, gan noteikumu ziņā. Kopumā plānots aizvadīt sacensības 16 klasēs (65cm3, 85cm3, LAMA 16 pluss, LAMA 26 pluss, LAMA 36 pluss, LAMA 46 pluss, Iesācēji, Open F, Retro & Retro Pluss, Q50 Rūķi, Q50, Q100, Pitbike, 50cm3, 2T, Q Open), kas garantē daudzus aizraujošus braucienus un cīņas par uzvarām gan posmos, gan kopvērtējumā. Protams, neizpaliks arī cīņa komandu ieskaitē. Detalizētāka informācija par klasēm un sacensību nolikumu iespējams atrast L.A.M.A. mājaslapā sadaļā ”Dokumenti”.

 

Runājot par motosportu, noteikti jāpiemin arī blakusvāģu ekipāža, kurā brauc Jānis Sedlenieks (Staicele) un Ģirts Indrijaitis (Ogre) — šie motosportisti 2014. gada ”Retro motokross” kopvērtējumā ieguva 1. vietu. Par viņu sasniegumiem 2014. gada sezonā iespējams izlasīt šeit.

 

Rolands Paeglis