Aloja

Jaunumi Alojas Ausekļa vidusskolas sporta dzīvē

Alojas Ausekļa vidusskolas jauno futbolistu starts Vidzemes jaunatnes čempionātā telpu futbolā

 

Alojas Ausekļa vidusskolu (AAV) ziemas čempionātā pārstāvēja 2005., 2004. un 2003.gadā dzimušo skolēnu komandas. Priekšsacīkstes bija divos sabraukumos: 2005.gads spēlēja Ogrē un Ainažos, 2004.gads Smiltenē un Valmierā, bet 2003.gads – Alojā un Valmierā. Jaunākie spēlētāji ieguva tiesības spēlēt „B” finālā, bet 2003.gadā dzimušie spēkojās „C” finālā.

 

2003.gads nenospēlēja savā līmenī un līdz ar to pat neiekļuva pirmajā turnīrā, kaut gan uzdevums bija cīnīties par pirmo vietu. 2004. un 2005.gadā dzimušie spēlēja Alojas sporta hallē. 2004.gads sešu komandu konkurencē ieguva 2.vietu, ar vienādu punktu skaitu palaižot priekšā Ādažu vienību. 2005.gadā dzimušie zēni spēlēja labi un, izcīnot trīs uzvaras un trīsreiz nospēlējot neizšķirti, „B” finālā ieguva 1.vietu.

 

Abu jaunāko grupu zēniem šie ir ļoti labi rezultāti, jo puiši trenējas interešu izglītības pulciņā, kur treniņi ir tikai trīs reizes nedēļā. Lai varētu sacensties ar „A” grupas līderiem, kuri trenējas sporta skolās un sākuši to darīt 2-3 gadus ātrāk, ir nepieciešams lielāks treniņu skaits.

 

Veiksmīgas nākamās sacensības Valkas pavasara kausā un vasaras Vidzemes čempionātā!  

 

AAV sporta skolotājs Imants Dalka

 

 

Alojas Ausekļa vidusskolas skolēni startē Limbažu-Salacgrīvas-Alojas starpnovadu sacīkstēs

 

Atsākoties jaunajam gadam, turpinās arī starpnovadu sacensības skolēniem. Gada sākumā sacentās vidusskolas jaunietes un jaunieši basketbolā. Alojas Ausekļa vidusskolu (AAV) pārstāvēja komanda, kas piecu komandu konkurencē ieguva 4.vietu. Mūsu komandā spēlēja tikai trīs vidusskolēni, pārējie puiši bija no pamatskolas vecuma grupas.

 

Februārī basketbolā sacentās pamatskolas vecuma skolēni – gan zēni, gan meitenes. 8. – 9.klašu zēnu grupā spēlēja Limbažu novada ģimnāzijas, Limbažu 3.vidusskolas un AAV zēni. Mūsu komanda ģimnāzijas zēniem zaudēja piecus punktus, bet 3.vidusskolas spēlētājiem – četrus punktus, līdz ar to AAV puiši palika 3.vietā. Arī meiteņu grupā startēja trīs komandas (no Salacgrīvas, Limbažiem un Alojas). Mūsu vidusskolas meitenes, uzvarot salacgrīvietes, bet zaudējot vienu punktu Limbažu 3.vidusskolas sportistēm, ieguva 2.vietu.

 

6. – 7.klašu grupā meitenes pārstāvēja divas komandas no Salacgrīvas vidusskolas un AAV. Mūsu skola spēlēja ļoti jaunā sastāvā (no 7.klases nebija nevienas meitenes, bet no 6.klases viena meitene), tomēr līdzīgā cīņā ar viena punkta starpību uzvarēja Salacgrīvas vidusskola.

 

Zēnu grupā spēlēja Salacgrīvas, Limbažu 3.vidusskolas un AAV komandas. Alojieši uzvarēja Salacgrīvu, bet zaudēja limbažniekiem, tādējādi ierindojoties 2.vietā.

Februāra vidū 1999.gadā dzimušie un jaunāki zēni piedalījās I posma sacensībās volejbolā, „Lāses” kausā. Šīs ir valsts sacensības, kas norit divās kārtās. Pirmajā no tām Limbažos, savā grupā mūsu skolēni sacentās ar Limbažu novada ģimnāziju, Limbažu 3.vidusskolu un Umurgas pamatskolu. AAV puiši uzvarēja visas komandas un ieguva 1.vietu, līdz ar to arī tiesības marta beigās spēlēt 2.kārtā – finālā Rīgā.

 

AAV sporta skolotājs Imants Dalka

 

 

Alojas Ausekļa vidusskolas sacensības telpu futbolā 5:5

 

Šogad pirmo reizi Alojas Ausekļa vidusskolā (AAV) notika sacensības telpu futbolā zēniem jaunākajās un vecākajās klasēs.

 

Vecāko klašu grupā sacentās 7., 8., 9. un 11.klašu skolēni, bet jaunākajā – 3., 4., 5. un 6.klases. Sacensības notika divos posmos un divos puslaikos pa 15 minūtēm. Pirmo kārtu beiguši vecāko klašu zēni. Spēles bija ļoti interesantas un izveidojās arī līderi. Pirmajā vietā 8.klase, otrie – 11.klase, bet 3.vietā 9.klases puiši. Jaunākajā grupā vēl palikušas dažas spēles, taču līderos ir 5.klases zēni, kuriem seko 4.b klase un 3.klases skolēni. Pēc skolēnu brīvlaika sacensības atkal turpināsies.

 

AAV sporta skolotājs Imants Dalka