Aloja

Florbola sestdiena Alojā

Saulainajā, 11. aprīļa sestdienā Alojā norisinājās “ugunskristību” pasākums jeb pirmo reizi Alojas sporta hallē norisinājās “Alojas sporta halles izcīņa florbolā”. Florbola popularitāte Latvijā ar katru gadu pieaug un prieks, ka arī pie mums, Alojas novadā, šim sporta veidam ir entuziasti – tie ir puikulieši. Turklāt viņi ar panākumiem startē dažāda mēroga sacensībās. Tā kā viņu “treniņu centrs” ir Alojas sporta halle, tāpēc būtu grēks florbolu neatrādīt arī citiem Alojas un Alojas novada iedzīvotājiem.

 

Pirmajā, “Alojas sporta halles kausa izcīņā florbolā” piedalījās 6 komandas, no dažādiem novadiem – Alojas novadu pārstāvēja alojieši (Aloja) un puikulieši (komanda P.K.U.), Limbažu novadu pārstāvēja Vidriži, Impar (Pociems) un FK Petkus (Limbaži/Tiegaži), savukārt vienīgā Salacgrīvas novada komanda bija Kopturis-A. Žēl, ka pēdējā brīdī savu dalību no turnīra atsauca mazsalacieši, taču solīja, ka nākamajā turnīrā būs klāt un krustos nūjas ar pārējiem.

 

Kausa izcīņas izspēles sistēma bija vienkārša – 6 komandas aizvada viena apļa turnīru, katra ar katru izspēlējot vienu spēli. Čempions tas, kuram turnīra beigu tabulā visvairāk punktu. Vissmagāk klājās Alojas jauniešiem, jo viņu meistarības līmenis, salīdzinot ar pārējām komandām, bija pāris līmeņus zemāks. Tika piedzīvoti zaudējumi visās spēlēs, taču apsveicama ir viņu uzņēmība un cīņas spars. Pārējās piecas komandas savā starpā kapāja ne pa jokam, līdz ar to skatītāji varēja izbaudīt šī sporta veida dinamiskumu, ātrumu un spēka spēli.

 

Pēc pirmajām spēlēm jau tapa skaidrs, ka par 1. vietu turnīrā cīnīsies viesu komandas Impar un Vidriži, kuras savstarpējās spēlēs ar sīvākajiem konkurentiem P.K.U, izcīnīja uzvaras. Cīņā, par pēdējo vietu uz goda pjedestāla, puikulieši divās, nebūt ne vieglās spēlēs, uzvarēja gan salacgrīviešus (1:0), gan FK Petkuss puišus (3:1), kas viņiem kausa izcīņas tabulā deva 3. vietu, ceturtie palika Kopturis-A puiši, bet piektie FK Petkus. Pēdējā kalendāra spēle, neplānoti, bet sanāca arī īsts fināls, jo gan pociemieši, gan vidrižnieki, līdz tam nebija piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu. Tomēr cerētā intriga un spriedze izpalika – Impar florbolisti ātri kliedēja neskaidrības par to, kurš plūks uzvaras laurus šajā spēlē un turnīrā – 3:0 pēc nospēlētām 4 minūtēm. Lai kā vidrižnieki centās, tomēr atspēlēties viņi nespēja, un nācās samierināties ar 2. vietu, pociemiešiem čempionu gods.

 

Līdz ar to, pirmajā, “Alojas sporta halles kausa izcīņā florbolā” 3. vieta “P.K.U.” komandai. Komandā spēlēja – Sandis Tomsons, Viktors Petrivs, Jānis Grebežniks, Kaspars Rudzītis, Uģis Miezis, Normunds Liecis, Ivars Mauriņš, Armands Lūdiņš, Helvijs Rebainis, Roberts Trepšs. Godpilnā 2. vieta “Vidriži” komandas puišiem – Gatim Rudzītim, Jānim Balsim, Jānim Krustiņamm, Jānim Preimanim, Helvijam Naglim, Edgaram Dzenim un Artim Jansonam. Savukārt pirmie “Alojas sporta halles kausa izcīņas florbolā” kausa ieguvēji Impar florbolisti – Igors Kamkins, Endijs Galiņš, Uģis Aleksāns, Olafs Zvīnis, Miķelis Roops, Ivo Balodis un Dāvis Helmuts Zvejnieks.

 

Liels paldies visām komandām par dalību, tiesnešiem Robertam Trepšem, Endijam Galiņam par kārtības nodrošināšanu laukumā un visiem atbalstītājiem, kas bija ieradušies un atbalstīja savu komandu!

 

Tiekamies jau nākošajā “Alojas sporta halles kausa izcīņā”!

 

Alojas novada sporta darba organizators

Artūrs Vītols