Aloja

Izsludināta pieteikšanās gada balvai zivsaimniecībā

Zemkopības ministrija (ZM) aicina zivsaimniecības nozares uzņēmējus un jaunos darbiniekus pieteikties balvai „Lielais loms – 2015”. Balvas mērķis ir veicināt zivsaimniecības nozares attīstību un nozīmīgumu sabiedrībā. Izvirzīt pretendentus konkursam aicinātas ne tikai zivsaimniecības nozares uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas, bet arī pašvaldības.

 

 – Lai īpaši izceltu zivsaimniecības nozares svarīgo lomu valsts tautsaimniecības attīstībā, vēlamies ieviest jaunu tradīciju – pasniegt gada balvas labākajiem zivsaimniecības nozarē strādājošajiem. Vēlos uzsvērt, ka Zemkopības ministrijas balva „Lielais loms” būs augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā. Tāpēc aicinu zivsaimnieku organizācijas būt aktīvām un pieteikt pretendentus šai balvai, – norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

 

Pretendenti gada balvai „Lielais loms – 2015” tiks vērtēti nominācijās – „Gada uzņēmums zivsaimniecībā”, „Jauns un daudzsološs nozarē” un „Par inovatīvu uzņēmējdarbību”. Pieteikumi dalībai šajās nominācijās jāiesniedz SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” konsultāciju birojos vai Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, vai LAD Centrālajā aparātā Klientu apkalpošanas daļā, Rīgā, Republikas laukumā 2 līdz 2015. gada 17. augustam.

 

Tāpat tiks pasniegta balva „Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā”, kas tiks piešķirta personai par ilgstošu un nozīmīgu ieguldījumu zivsaimniecības nozares attīstībā. Pretendentus šai balvai var izvirzīt zivsaimnieku nevalstiskās organizācijas un pašvaldības. Lai pieteiktu pretendentus balvai „Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā”, līdz 2015. gada 17. augustam jāiesniedz rakstveida pieteikumu (brīvā formā) ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, Rīgā, Republikas laukumā 2, 2302. telpā (tālr. 67027622), e-pasta adrese: viktorija.kalnina@zm.gov.lv.

 

Katrā nominācijā noteiks vienu laureātu, kurš saņems balvu „Lielais loms – 2015”, Zemkopības ministrijas diplomu un naudas balvu, kā arī veicināšanas balvu saņēmējus. Plānots, ka laureātu godināšanas pasākums notiks 2015. gada nogalē.

 

Iepazīties ar gada balvas „Lielais loms – 2015” nolikumu, vērtēšanas kritērijiem un pieteikuma veidlapu var ZM mājaslapā www.zm.gov.lv sadaļā „Lielais loms”.

 

Informāciju sagatavoja

Viktorija Kalniņa

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālrunis: 67027622

viktorija.kalnina@zm.gov.lv