Aloja

Biedrība “Studeo” īstenos starpkultūru dialoga projektu

2015.gada rudenī izglītības biedrība “Studeo” īstenos starpkultūru dialoga projektu „Kad svešais kļūst pazīstams.”

 

Vasarā biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse” izsludinātajā projektu konkursā „Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai” no 12 iesūtītajiem projektiem starpkultūru dialoga kategorijā tika apstiprināti trīs, tostarp arī minētais izglītības biedrības „Studeo” projekts. To pilnā apmērā finansē Latvijas Republika.

 

Projekta galvenais mērķis ir ļaut Alojas novada skolēniem iepazīstināt ārzemju studentus Latvijā ar mūsu kultūru un valodu, kā arī pašiem uzzināt vairāk par citu valstu kultūru un tradīcijām.

 

Lai veicinātu starpkultūru dialogu, projekta ietvaros norisināsies trīs aktivitātes, katra vienu dienu. Vispirms septembrī 15 vidusskolēni kopā ar 15 studentiem izmantos aktīvās atpūtas bāzes „Avoti” Valmierā piedāvājumu, lai kopīgi sportotu un saliedētos. Oktobrī Alojas novada vidusskolas savās mācību stundās uzņems 20 ārzemju studentus, kā arī iepazīstinās ar Staiceli un Salacu. Decembrī mūs apciemos 10 ārzemju studenti. Paredzēts kopīgi gatavoties Ziemassvētkiem, iepazīties ar latviešu tradīcijām, piemēram, liet laimi muzejā Staicelē, kā arī uzzināt par citu valstu svētkiem un tradīcijām.

 

Vineta Tiltiņa

Biedrības „Studeo” valdes priekšsēdētāja

Untitled