Aloja

Ozolmuižā īsteno projektu “Skola sauc!”

Biedrība “Lappiermuiža” 30.augustā Ozolmuižā organizēja projekta pasākumu ”Skola sauc!”, kura organizētajās aktivitātēs varēja piedalīties pirmskolas un skolas vecuma bērni ar vecākiem. Projekta mērķis bija veicināt ģimenes izaugsmi aktīvā atpūtā.

 

Par projekta līdzekļiem tika iegādāta grīdas krāsa sporta zālei, izpletnis, tunelis un trīs barjeras – sporta un atpūtas aktivitātēm, un balvas floristu konkursa un sporta aktivitāšu uzvarētājiem.

 

Lai radītu jaukāku noskaņu jaunajam mācību gadam, piecas floristu komandas sāka darbu jau no rīta. Prieks par Ozolmuižas pamatskolas skolēnu Mārča Skrīveļa un Arta Doroškēviča iesaistīšanos konkursā. Zinību dienā kompozīcijas visus priecēja. Paldies Ingunai Skrīvelei par šī konkursa organizēšanu!

 

Dienas sportisko daļu vadīja Bērnu un jauniešu centra “Laimīte” komanda. Tās sastāvā Laura Pavāre, Laila Meinarda, Mārtiņš Bērziņš un Guntars Pavārs. Paldies viņiem! Kamēr jaunieši sagatavoja laukumu aktivitātēm, bērnu sejas apgleznoja Liene no Valmieras. Un tā uz spēlēm ieradās interesanti tēli.

 

Aktivitātes sākās ar neparastu un jautru iesildīšanos, kura bērnu sejās radīja lielu prieku un interesi. Brīdi vēlāk visi apmeklētāji sevi pārbaudīja neparastos uzdevumos aktivitātē “Lielā varavīksne”. Tajā bija jāapmeklē četras stacijas ar koordinācijas, precizitātes un spēka vingrinājumiem. Lielas emocijas un pārsteigumus sagādāja lidojums ar 6 m lielo izpletni, pastaiga ar milzu zābakiem, lidojošās raķetes un gaisma tuneļa galā… Pēc tam, dalībnieki, mazu atelpas brīdi varēja rast, zīmējot savas vasaras krāsainos piedzīvojumus. Apkārt stadionam, uz asfalta, tapa skaisti mazāku un lielāku bērnu zīmējumi.

 

Kad enerģija tika atgūta, visi ļoti aizrautīgi darbojās spēlēs. Kopā ar Laimīšiem bija iespēja apgūt vairākas spēles – “Boules”, kroketu un galda tenisu, kas tika spēlēts uz ļoti maza izmēra galdiņa.

 

Aktivitāšu izskaņā visi dalībnieki tika aicināti piedalīties orientēšanās spēlē Zīļuku piedzīvojumi. Tā bija iespēja sajust, saredzēt, sadzirdēt un iepazīt Ozolmuižas apkārtni. Dalībniekiem bija jāatbild uz dažādiem jautājumiem, kā arī jāatrod vairāki objekti pēc bildēm.

 

Noslēgumā visiem īpašas sajūtas un gandarījums par kopīgi piedzīvoto. Visi dalībnieki tika apbalvoti ar saldumu balviņām, bet paši izturīgākie un neatlaidīgākie sportisti vēl saņēma kādu pārsteigumu.

 

Vakara izskaņā bērni ballējās un dziedāja karaoki.

 

Paldies par atbalstu projekta īstenošanā Sandrai Ingunai Nāzarei, Ritvaram Jērcītim, Ozolmuižas pamatskolai, Biedrības “Lappiermuiža” aktīvistiem, Brīvzemnieku pagasta pārvaldei un Alojas novada domei!

 

Māra Meinarda, projekta vadītāja