Aloja

Startē Ziemeļvidzemes sieviešu basketbola līgas 9.sezona

2015.gada nogalē savu 9. sezonu uzsāka Ziemeļvidzemes sieviešu basketbola līga (ZVSBL). Šajā sezonā ģeogrāfija ir maksimāli sašaurināta, jo līgas izplešanās līdz Latgalei un Rīgai tomēr izrādījās pārāk nedabisks process. Atgriežamies pie saknēm un sākam visu no jauna. Šosezon ZVSBL startē  divas Alojas komandas – basketbola klubs (BK) “Aloja” un “Alojas novada sporta skola” (pirmajā posmā nosaukums bija “AAV”), kā arī Limbaži.

 

Jauno sezonu Alojā atklāja “AAV” un Limbažu komandas tikšanās. Pirmajās minūtēs Alojas meitenes ārkārtīgi respektēja pretinieces un spēlēja ļoti bijīgi, pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts bija 8:0 par labu limbažniecēm. Tad alojieties atraisījās un sāka uguņot – trīs trīnīši pēc kārtas un vairs 10:9 par labu pretiniecēm. Puslaiks beidzās ar Limbažu komandas pārsvaru 31:20. Pilnīgu fiasko jaunās alojietes piedzīvoja 3.ceturtdaļā, spējot gūt tikai 1 punktu, kā rezultātā punktu skaits 47:21. Spēles pēdējo ceturksni uzvarēja Alojas meitenes 10:8, tomēr gala rezultāts 55:31 (17:12,14:8,16:1,8:10) par labu Limbažiem. “AAV” komandas labā Alija Neļķe guva 15 punktus (4 trīspunktu metieni), Kristiāna un Kitija Viļumsones 6 punktus katra.

 

Otrajā spēlē tikās BK “Aloja” un Limbaži. Spēle arī iesākās diezgan mierīgi no abu komandu puses, bet ar Alojas komandas pārsvaru, puslaikā gūstot 23:9 par labu BK “Aloja”. Trešajā ceturtdaļā kluso spēli pamodināja limbažnieces ar enerģiskām darbībām, uzvarot ceturtdaļu ar 10:5. Spēles galotnē alojieties arī ieskrējās un uzvarēja spēli ar 40:24 (10:5,13:4, 5:10, 12:5 ). BK “Aloja” labā 17 punktus guva Signe Fiļipova, Ilze Šulce – 14.

 

Pēdējo spēli skatītāji gaidīja visvairāk, jo tas bija principiālais Alojas derbijs, jaunības azarts pret pieredzi – BK “Aloja” pret “AAV”.

 

Komandas darbojās ar pilnīgi citu azartu un niknumu kā pirmajās spēlēs, brīžiem asumi un emocijas bija iespaidīgi. Pirmo ceturtdaļu uzvarēja AAV 13:11, otrajā turpinājās tāda pati abpusēji asa un nervoza cīņa, tomēr vadību ieguva BK “Aloja” ar rezultātu 26:21. Trešā ceturtdaļa bija “AAV” komandas Ahileja papēdis, jo nekas neizdevās un rezultāts 23:36. Spēles 4.ceturtdaļā “AAV” meitenes ātri vien palika mazākumā, divām spēlētājām saņemot piecas personīgās piezīmes, un ar to spēles liktenis arī bija izšķirts ar 46:25 par labu BK “Aloja”. Uzvarētājām Signe Fiļipova guva 19 punktus, zaudētājām Arta Bārda – 10, Alija Neļķe – 7 (2 trīnīši).

 

Nākamais ZVSBL posms notiks 30.janvārī Limbažos.

 

Aldis Pinka,

ZVSBL organizators