Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolas volejbola atklātajā čempionātā

Martā un aprīlī Alojas sporta hallē norisinājās Alojas Ausekļa vidusskolas čempionāts volejbolā, kurā šogad spēkus samēroja septiņas komandas. Pateicoties labai sadarbībai ar staiceliešiem, sacensībās veiksmīgi startēja arī divas Staiceles vidusskolas komandas. Sacensību dalībniekus Alojas Ausekļa vidusskolas (AAV) komandas veidoja, iesaistot spēlētājus no divām grupām. Katrai komandai bija jāizvēlas divus spēlētājus no I grupas, kuru veidoja spēcīgākie dalībnieki, un pārējos no II grupas, kuru veidoja meitenes un citi volejbola interešu grupas dalībnieki un skolēni, kuri vienkārši prot spēlēt volejbolu. Staiceles komandām šādus noteikumus neizvirzījām, bet viņu piedalīšanās saasināja čempionāta spēles. Priekšsacīkstēs, spēlējot divās apakšgrupās, noskaidrojās četras labākās komandas, kuras turpināja čempionāta spēles. Priekšsacīkstēs un finālos komandas spēlēja līdz trīs setu uzvarai, tikai priekšsacīkstēs tas notika ar samazinātu punktu skaitu setos.

 

Tā pirmajā apakšgrupā, kurā startēja „STAICELE I ” „VK BEISBOLS” un „OX DOGS”, tikai 5.setā Staiceles komandai nācās piekāpties “OX DOGS”, zaudējot ar divu punktu deficītu un paliekot ārpus labāko četriniekam. Tomēr viņi rādija labu spēli.

 

Otrajā apakšgrupā, kurā startēja četras komandas, nenoliedzami labākās bija „STAICELE II” un „KUPIDONS”. Priekšsacīkšu spēlē piecos setos uzvarēja staicelieši. Patiesības labad tomēr jāpiemin, ka šajā apakšgrupā bija vēl divas komandas, viena no kurām „RUDIE MĒRKAĶI”, godam nospēlēja visas spēles un izturēja līdz galam. Ceturtā grupas komanda gan darbojās atbilstoši savam nosaukumam „FILONOČI”.

 

Tālākajā sacensību gaitā abu apakšgrupu divas labākās komandas izspēlēja krustu. Šajā spēļu kārtā fināla cienīgā spēlē tikai 5.seta galotnē „KUPIDONI” pieveica „VK BEISBOLS”.

 

Finālu dienā „VK BEISBOLS” trīs setos pārspēja „OX DOGS” un izcīnīja III vietu.

 

Finālā par uzvaru spēkojās ”STAICELE II” un „KUPIDONS”. Šoreiz neatkārtojās priekšsacīkšu scenārijs un, lai gan visai grūtā spēlē, četros setos uzvarēja „KUPIDONS” un izcīnīja I vietu un zelta medaļas. Arī par labākajiem čempionāta spēlētājiem atzina „KUPIDONA” spēlētājus Aliju Neļķi un Renāru Zlaugotni.

 

Šī čempionāta zelta medaļnieki: Alija Neļķe, Kitija Viļumsone, Kristers Miezītis, Mikus Trauliņš un Renārs Zlaugotnis.

 

Sudraba medaļnieki: Roberts Kalnietis, Emīls Sorokins, Arturs Nazarovs, Klāvs Grasbergs un Gints Narutdinovs.

 

Bronzas medaļnieki: Vanesa Ēķupe, Mārcis Trauliņš, Helmuts Bondars, Rūdis Bīviņš, Kristaps Timermanis.

 

APSVEICAM!

 

Īss kopsavilkums. Liela daļa spēlētāju demonstrēja laba līmeņa volejbolu, labu spēles izpratni un vīru sacensībām cienīgu spēli uzbrukumā ar precīzām gremdēm. Reizē ar to šī bija arī volejbola interešu grupas atskaite par paveikto gadā. Ceram uz darba turpināšanu un nākamā gada sacensībām.

 

Paldies spēlētājiem, tiesnešiem, līdzjutējiem! Prieks par staiceliešu līdzjutējiem, kuri pavadīja komandas uz katru spēli. Paldies tiesnešiem, kuri pieteicās paši. Paldies Daināram Konrādam par atbalstu ar tiesāšanu un tiesāšanas nodrošināšanu finālspēlēs, Inesei Mētriņai par skaistajiem diplomiem, zāles personālam par darbu! Īpašs paldies Alojas veikalam ”TOP” par atsaucību, gādājot saldās balvas!

 

Aivars Auseklis,

sacensību organizētājs