Aloja

Staicelē pulcējas labo darbu veicēji

Trīs novadu vidusskolu – Krimuldas, Liepupes un Staiceles skolēni un pedagogi 19.aprīlī pulcējās Staiceles kultūras namā, lai atskatītos uz paveikto nodibinājuma “Limbažu fonds” un “Valmieras novada fonds” EEZ finanšu instrumenta līdzfinansēta sadarbības projekta pasākumā “Brīvprātīgais darbs – tavs veiksmes pakāpiens”.

 

Projekta mudināti, skolu audzēkņi un darbinieki pēdējos divus mēnešus čakli darbojās, lai ar koncertiem, sarunām, kopīgām aktivitātēm un pašu gatavotām dāvaniņām iepriecinātu savu novadu vecos un slimos ļaudis, kā arī mazākos bērnus, materiāli atbalstītu maznodrošinātās personas un vāktu ziedojumus dzīvnieku patversmēm. Skolēni bija sparīgi palīgi vietējiem zemniekiem un uzņēmējiem, palīdzot sakopt to saimniecības pēc ziemas. Tika aprūpētas un labiekārtotas teritorijas ap vairākām sabiedriskām ēkām un objektiem.

 

Noslēguma pasākumā Staicelē skolēni un pedagogi atzina, ka šāda veida aktivitātes ir sniegušas milzu prieku ne tikai tiem, kam tika palīdzēts, bet arī pašiem darītājiem. Kopīgais darbs skolēnus saliedēja, kā arī deva iespēju paplašināt redzesloku.

 

Projekta noslēguma pasākuma namatēvs, Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda savā uzrunā norādīja, ka ikdienā ikviens no mums dara labus darbus, taču, lai izdarītu vēl vairāk, ir nepieciešams kāds, kas mudina to darīt: – Spīdola Lielmane ir cilvēks, kas ar savu enerģiju un aktivitāti darīt vēl vairāk labu darbu aizrauj arī citus.

 

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs un viens no Limbažu fonda dibinātājiem Juris Salmiņš bija gandarīts par krimuldiešu veikumu: – Vajadzīga tikai laba griba, mazs padoms un viss notiek, mēs attīstāmies! Viņš priecājās, ka skolēniem ir iespēja piedalīties projekta noslēguma pasākumā citā novadā, norādot, ka ciemošanās Staicelē ir lieliska iespēja draudzēties, iepazīt vienam otru, un gūtie iespaidi būs iemesls, lai šeit atbrauktu vēl.

 

Šo interesi ar aizraujošu stāstījumu par Staiceles attīstības vēsturi un īpašajām vietām rosināja Staiceles lībiešu muzeja “Pivālind” direktore Indra Jaunzeme.

 

Muzikālu baudījumu pasākumā sniedza vairākkārtējs starptautisku jauno pianistu konkursu laureāts – staicelietis Ruslans Andrejevs.

 

Limbažu fonda valdes priekšsēdētāja par projektā paveikto pateicās koordinatoriem skolās – Dzidrai Grinbergai Krimuldā, Artai Rubezei Liepupē un Maijai Andersonei Staicelē, kā arī Staiceles vidusskolas direktorei Sandrai Brokānei par sirsnīgo uzņemšanu projekta noslēguma pasākumā.

 

Kā pateicība visiem pasākumā iesaistītājiem bija sarūpēta dziedātāja Nikolaja Puzikova uzstāšanās, pēc kuras zālē valdīja īpaša līksmība un svētku sajūta.

 

Vairāk par katras skolas paveikto projektā iespējams lasīt Limbažu fonda mājaslapā www.limbazufonds.lv. Tur atrodama arī pasākuma foto galerija.

 

Informāciju sagatavoja

Anna Siliņa

Nodibinājuma “Limbažu fonds”

Projekta vadītājas asistente