Aloja

Alojas galda tenisistiem veiksmīgi starti Latvijas komandu čempionātā

Ar labiem panākumiem Latvijas komandu čempionāta sezonu Liepājā 16. un 17.aprīlī noslēgušas Galda tenisa kluba (GTK) Aloja komandas. Sieviešu komanda kopvērtējumā ieguva 2. vietu sieviešu augstākajā līgā, GTK Aloja II komanda izcīnīja spraigu uzvaru 1. Tautas līgā, GTK Aloja I komanda, kas šogad, sastāva maiņas rezultātā palikusi bez sava līdera, vīriešu augstākajā līgā ierindojās 6. vietā.

 

Noslēgumā Liepājā mūsu meitenēm apzinoties, ka sīvākā cīņa par 2.un 3.vietu, būs pati pirmā (ar Jūrmalas komandu), viņas neatlaidīgi cīnījās katrā spēlē un kopumā guva pārliecinošu uzvaru ar 4:1. Katrai komandas cīņai bija ļoti liela nozīme lielajā kopvērtējumā. Visus četrus sabraukumus meitenes aizvadīja ļoti veiksmīgi un rezultātā izdevās izcīnīt augsto 2. vietu. Komandu pārstāvēja Laura Pavāre, Laila Meinarda, Ieva Lepse un Inga Birzniece.

 

GTK Aloja II komanda pirms pēdējā posma dalīja līdera pozīcijas ar Gulbene KONTO, bet tikai par nieka punktu no līderiem atpalika Rēzeknes komanda, kas nozīmēja, ka intriga par uzvarētāju noskaidrošanu notiks Liepājā. GTK Aloja spēļu dienas ievadā guva trīs visai pārliecinošas uzvaras pār divām komandām no GTK Namejs un Jūrmala II komandu. Diemžēl pēdējā spēlē nācās samierināties ar zaudējumu ļoti sīvā un spraigā mačā pret Gulbene KONTO komandu. Tas nozīmēja, ka arī pēc izšķirošā posma Alojas, Gulbenes un Rēzeknes komandas varēja lepoties ar vienādām uzvaru un zaudējumu bilancēm. Tomēr, pateicoties labākai savstarpējo spēļu bilancei, GTK Aloja II vīri pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Komandu šogad pārstāvēja Artis un Modris Golubovi, Aivars Balodis un Guntis Lezdiņš.

 

Bez sava līdera Jāņa Svīķa, kurš šogad piedalās komandu čempionātā Vācijā, spēlējošā GTK Aloja I komanda piedalījās vīriešu augstākās līgas konkurencē. Lai gan pirms pēdējā posma jau bija zaudētas iespējas cīnīties par godalgoto trijnieku, komanda Liepājā sīvi spēkojās ar visiem konkurentiem. Posmā tika izcīnīta viena uzvara un divi zaudējumi, no kuriem viens ļoti spraigā spēlē, ar 3 – 4 pret GTK Namejs II komandu.

 

Līdz ar to noslēgusies Latvijas komandu čempionāta sezona, kas bijusi daudz patīkamu pārsteigumu un gandarījuma pilna. Vēlēsim sportistiem veiksmi Latvijas IV olimpiādē Valmierā! Jāpiemin, ka galda tenisa olimpiskās sacensības notiks Alojā.

 

Modris Golubovs