Aloja

Auto-foto rallijs 2016

4.maijā jau 7.reizi notika tradicionālais Alojas auto foto rallijs. Šogad aicinājām iepazīt vēl neiepazītās Alojas novada vietas un mūsu kaimiņu – Mazsalacas novadu. Starts tika dots vienlaicīgi gan Alojā, gan Mazsalacā. Auto foto orientēšanas braucienā piedalījās 34 komandas – 27 ekipāžas no Alojas novada un 7 no Mazsalacas novada. Starp dalībniekiem bija visu vecumu pārstāvji – gan tādas komandas, kuras piedalījušās teju visos rallijos, gan arī jauni dalībnieki.

 

Dalībniekiem bija jāatrod 76 kontrolpunkti, no kuriem 5 bija grūti atrodami, iespējams, tādēļ vien retais tos atrada. Viens no tādiem bija Graudiņu Velnala, kura atrodas Alojas novada Staiceles pagastā, Īģes upītes krastā. Šo objektu neatrada neviena komanda.    

 

Rallija dalībniekiem bija arī pildāmi vairāki uzdevumi. Tā kā rallijs tika rīkots Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, vajadzēja nofotografēties kopā ar Latvijas karogu. Vēl uzdevumus bija sarūpējuši Staiceles pārstāvji – pie audēju namiņa tika svinēti Baltā galdauta svētki un darinātas dekorācijas Vimbu svētkiem, Puikules muižā bija jāsameklē un jāapģērbj muižas spoks, bet Mazsalacas novada Sēļu muižā bija jāatrod izstādes priekšmeti.

 

Kā ierasts, komandām bija jāveic arī viens labais darbs. Šogad tas bija sagādāt dažādus stādus un sēklas, kas tika dāvināti Alojas novada SIA “Aprūpes nams “Urga”” kolektīvam. Aprūpes nama vadītāja Sandra Fiļipova saka lielu paldies visiem, kas iesaistījās dāvanu sagādāšanā: – Mēs esam ļoti priecīgi! Skaisti, tik daudz sēklas, stādi! Labie darbi ir īstenojušies, iepriecināti vecie un vientuļie pansionāta iemītnieki! Katrs stādiņš jau atradis savu mājvietu – rozes un košumkrūmi papildinājuši mūsu parka stādījumus, atraitnītes skaisti zied sirsniņdobē. Rita Nuķe tagad rūpēsies par puķu stādiem, savukārt Skaidrītes Kuģes pārziņā būs tomātu stādi.

 

Arī šogad par sacensībām bija tikai pozitīvas atsauksmes. Uzvarētāji, protams, bija visi, kas laipni tika cienāti pie lielā galda ar Balto galdautu sacensību finiša vietā Mazsalacas Skaņākalna dabas parkā.

 

Rezultāti_auto-foto rallijsOrientēšanās braucienā visvairāk punktus savāca komanda “Vella kalpi” no Alojas novada, otrajā vietā komanda “Konstance un trīs musketieri”, bet godpilno trešo vietu ieņēma iepriekšējo gadu uzvarētāji – Alojas ugunsdzēsēju komanda “Zibens Makvīns. Tālāk sekoja komandas “Pērļu zvejnieces”, “Miabella”, “Gustiņš ar dāmām” (visi no Alojas novada) un ”Dienas piedāvājums” (Mazsalacas novads). Ar auto-foto orientēšanās brauciena dalībnieku rezultātiem varat iepazīties tabulā.

 

Sacensību organizatori Inga Neimane, Ziedīte Jirgensone, Inese Timermane (Alojas novads) un Rimants Lūsis (Mazsalacas novads) saka lielu PALDIES visiem, kas piedalījās rientēšanās braucienā. Par atsaucību un atbalstu pasākuma rīkošanā īpaša pateicība Mazsalacas novada Sēļu pagasta bibliotekārei Janai Buliņai, Mazsalacas novada kultūras centra direktorei Dacei Jurkai un darbiniecēm Inesei Tropai un Dainai Akmeņkalnei, Puikules kopienas centra “Puikules muiža” vadītājai Montai Melderei, SIA “Aprūpes nams “Urga”” vadītājai Sandrai Fiļipovai, darbiniekiem un iemītniekiem, Staiceles pilsētas pārstāvjiem – Indrai Jaunzemei, Airai Lapkovskai un Udo Gustavsonam un kafejnīcai “Miks” par brīnumgardo zupu!

 

Inese Timermane, Inga Neimane

[Not a valid template]