Aloja

Staicelē Vimbu svētki jau 20 gadus

14.maijā Staicelē notika tradicionālie Vimbu svētki, kas šogad makšķerniekus un citus interesentus pulcēja jau 20.reizi. Lai gan dienas ieceres mainīja nelabvēlīgie laikapstākļi, sanākušie svētkus baudīja par spīti lietum.

 

Kā ierasts, rīts agri sākās makšķerniekiem, sacenšoties noķert Vimbu karaļa titulam cienīgu lomu. Kopumā sacensībā piedalījās 10 vīri, divas dāmas un seši jaunie makšķernieki bērnu un jauniešu grupā. Nevienu vimbu gan dalībniekiem neizdevās izmakšķerēt, bet staicelietis Ilvars Šmits uzvarēja, izvilkot lielāko zivi – 1,69 kg smagu plaudi. Todien sezonu atklāja arī Vairis Kuzins, piedāvājot interesentiem izbraukt ar plostu pa Salacu. Copmaņus un citus svētku viesus uzmundrināja Staiceles amatierteātra “Fabrika” meitenes, apspēlējot dažas no iestudētajām izrādēm, dejojot lietū un cienājot ar pīrādziņiem.

 

Sacensību rezultāti:

Vīriešu konkurence

1.vieta – Aigars Fridbergs (2,97 kg)

2.vieta – I.Šmits (2,78 kg)

3.vieta – Indulis Graviņš (2,16 kg)

 

Sieviešu konkurence

1.vieta – Inna Merkuļeva (2,29 kg)

2.vieta – Diāna Merkuļeva (515 g)

 

Bērnu un jauniešu konkurence

Kristīne Usačeva (230 g), Viesturs Titavs (205 g) un Annija Ābele (115 g)

 

Lietus dēļ iecerēto svētku dalībnieku gājienu, brīvdabas koncertu un citas aktivitātes nācās pārcelt uz iekštelpām. Izpalikušās ratiņu parādes dalībniekus godam pārstāvēja divas ģimenes, Staiceles kultūras namā demonstrējot izpušķotās mazuļa karietes. Koncertā uzstājās Alojas novada bērnu un jauniešu kolektīvi un viesi no Mazsalacas kultūras centra – jauniešu deju kolektīvs “Magone”. Šīs svētku daļas vadītāji bija dziedātāja Kristīne Šomase un stārķēna lomā iejutušais Žanis Biruļa, kurš skatītājus iesaistīja dažādās rotaļās un atrakcijās ar deju elementiem. Vēlāk sanākušajiem bija iespēja noskatīties Ramatas amatierteātra izrādi “Pēdējā griba”, bet svētki noslēdzās ar pirmo šīs sezonas zaļumballi.

 

Zane Landsmane

Autores un Eināra Bērziņa foto

[Not a valid template]