Aloja

Jautrā Masļeņica Alojas Ausekļa vidusskolā

Iepriekšējā nedēļa (20. – 25.februāris) Alojas Ausekļa vidusskolā pagāja Masļeņicas zīmē.

Masļeņica ir seni slāvu svētki. Cilvēki pavada apnikušo ziemu un sagaida ilgi gaidīto pavasari. Masļeņicas neatņemama sastāvdaļa ir apaļas pankūkas, kas simbolizē sauli, kas ar katru dienu sāk spožāk spīdēt, tā pagarinot dienu. Masļeņicu svin 7 dienas. Tad jāizklaidējas, daudz jāēd, jāiet ciemos vai jāsagaida ciemiņi pašiem.

Ierosinājums svētku svinēšanai nāca no skolēniem, atlika vien saplānot notikumus. Šoreiz skolēnu radošums izpaudās, zīmējot vai veidojot Masļeņicas simbolu sauli, klāt pierakstot pamatojumu. Vidusskolēniem tika piedāvāts zīmēt komiksus vai rakstīt stāstu, kas beidzās ar vārdiem: ”… un es tev piedodu!”.

Starpbrīži  skolā bija skaļāki, trokšņaināki, „karstāki”! Skolas zālē vidusskolēni vadīja dažādas atrakcijas, spēles, sacensības. Kurš ātrāk savāks „produktus”, kas nepieciešami plāno pankūku cepšanai? Kuri būs veiklāki jautrajā stafetē? Kurš ilgāk izstieptās rokās noturēs hanteles? Kurš ar mazāk sitieniem iesitīs naglu bluķī? Virves vilkšana, stafete ar apelsīnu, saldumu atrašana ar aizsietām acīm, fotografēšanās ar īstu Matrjošku!

Trešdien skolas saimnieces pusdienās bija sacepušas gardas pankūkas!

Piektdien tika teikts paldies atsaucīgākajiem, veiklākajiem skolēniem! Par pārsteigumu bija padomājuši 10. klases skolēni, – visus klātesošos sveica, nodziedot jautras častuškas.

Paldies visiem, kuri atbalstīja, palīdzēja, piedalījās!

Alojas Ausekļa vidusskolas krievu valodas skolotāja S. Rudzīte