Aloja

Turpinās sacensības volejbolā

Alojas Ausekļa vidusskolā, sākot ar februāri un visu martu, atkal notika skolas volejbola čempionāts. Šogad čempionāts atšķīrās no citu gadu sacensībām. Sacensībās spēlējot, izmantojām praktiski visus skolēnus, kuri skolā centīgi apmeklē volejbola interešu izglītības grupas treniņus. Komandās varēja piedalīties arī citi skolēni, kuri prot šo sporta veidu un kam nav slinkums un patīk sacensību gars.

 

Tā spēlējot pēc atvieglotiem noteikumiem un īpaša nolikuma, bija noteikts, ka laukumā regulāri jābūt 1 vidusskolas jaunietim, 1 vidusskolas jaunietei, vienai 6.-7.klašu meitenei, vienam 7.-8.klašu zēnam. Piedāvājām iespēju čempionātā piedalīties arī staiceliešiem, tomēr viņi nebija gatavi komandās iesaistīt arī 6.-7.klašu meitenes. Atziņa, ka tas tomēr būtu izdarāms, nāca par vēlu.

 

Startējot ar četrām komandām, mums radās iespēja novērtēt savu treniņu rezultātus. Žēl tikai, ka zēnu dominance un komandas spēles ignorēšana neļāva meitenēm parādīt laukumā visu, ko viņas spēj.

 

Tomēr nevarēja sūdzēties ne par spraigu spēļu, ne ilgu izspēļu, ne par skaistu gremžu, ne par skatītāju trūkumu.

 

Pēc vairāku nedēļu sacensībām, finālā 22.martā komanda „SEŠI KRASTI” trijos setos visai pārliecinoši pieveica komandu „ARROW”. Uzvarētāju komandā spēlēja Krista Fiļipova, Amanda Saulāja, Lauma Aleksandra Auziņa, Mikus Trauliņš, Markuss Ķirsis, Renārs Krastiņš. Lauma un Renārs saņēma arī čempionāta labāko spēlētāju īpašās medaļas. II vietā Elīna Krūmiņa, Megija Upatniece, Ita Netlova, Kevins Bernhards, Alans Bernhards, Rūdolfs Kažoks, Viktors Miķelis. III vietu jau pirms tam bija nodrošinājusi komanda „LABĀKIE” Larisa Miķele, Evita Jirgena, Alise Petrova, Oksana Šabane, Ingus Mežgailis, Artis Siliņš. Paldies čempionāta diplomu dizaina autorei Aijai Kalnmačai.

 

Īpašs paldies arī veikala „top” vadītājai Gintai Ģērmanei par veiksmes un laba vēlējumiem sportistiem un sponsorētajiem kliņģeriem uzvarētāju komandām! Pateicību saņēma arī sacensību tiesneši. Sacensības beigušās, bet treniņi turpinās.

 

Aivars Auseklis, sacensību organizētājs un atbalstītājs

Foto no kreisās Mikus Trauliņš, Markuss Ķirsis, Renārs Krastiņš, Krista Fiļīpova, Amanda Saulāja, Lauma Aleksandra Auziņa.