Aloja

Staiceles klauna Ingo trupa – Teātra dienās

Staiceles vidusskolā 2017. gada Teātra dienu laikā nebijis notikums –  dramatiskā kolektīva Pipars pirmizrāde. Jaunie aktieri (1. 5. klašu skolēni) tik azartiski un talantīgi iejutās klaunu  tēlos, ne pa jokam uzdzirksteļojot un izspēlējot kopā ar savu  režisori, Staiceles vidusskolas sākumskolas skolotāju Ingu Neimani pašu radīto Klaunādi.

Vislielākais satraukums laikam bija režisorei, atceroties teikumu par pirmajiem kucēniem. Bet teicienam pretī – citāts: „Viss kas notiek, ir uz labu!” Un Teātra dienu  izrāde aizzibēja kā emocionāli skaists un dzīvespriecīgs, krāšņs un joku pilns mirklis! Tāpēc vispirms paldies Staiceles kultūras nama amatierteātra Fabrika aktieriem par sniegto atbalstu. Aiga Leimane, piemēram,  palīdzēja klauniņiem tikt pie burvīga grima, tā brīnišķīgi atraisot jaunos māksliniekus savos tēlos: Diānu Šišlo kā jautro klauniņu, Kendiju Grāvīti kā nopietno, Gundu Rozenbergu – bailīgo, Elizabeti Dreimani – vienaldzīgo, Daci Štemeri kā mazo, bet ļoti darīt gribošo, Regnāru Neripu – bez piecām minūtēm pieaugušo, skolotāju Ingu – vecā jūras vilka lomā.

 

Paldies arī Mārim Borisovam, kas mūsu arēnu jeb Staiceles kultūras nama skatuvi ietērpa gaismā. Paldies Daināram Konrādam par mūzikas disku. Mūsu foto meistars Einārs Bērziņš kā allaž rūpējas, lai vēsturei paliek neaizmirstami Staiceles vidusskolas kultūras dzīves mirkļi. Paldies par vienmēr brīnišķīgo sadarbību Fabrika režisorei un mūsu kultūras nama vadītājai Airai Lapkovskai. Ļoti liels prieks un gandarījums, ka skatītājiem klauna Ingo trupas uzstāšanās patika.

 

Piepūst buras un noturēties uz viļņa mums lika arī Staiceles pirmsskolas audzēkņi ar saviem spiedzieniem, kliedzieniem, smiekliem un skaļajiem aplausiem. Ar interesi mūs, protams, vēroja kolēģi – Staiceles amatierteātra aktieri. Bet īkšķus par pirmizrādi zālē turēja jauno aktierīšu mammas un omes.

 

Paldies! Esmu laimīga un gandarīta par sava dramatiskā kolektīva veikumu šī gada Teātra dienās. Īpaši par vecāku un vecvecāku atbalstu, tik pilnu mīlestības.

 

Inga Neimane,

Staiceles vidusskolas dramatiskā kolektīva Pipars vadītāja