Aloja

Koncertlekcija Alojas Ausekļa vidusskolā

Ar ikgadējo un tradicionālo koncertlekciju “Nāc un ieklausies, nāc un piedalies” 24.aprīlī Alojas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi viesojās pie jaunāko klašu skolēniem Alojas Ausekļa vidusskolā.

Skanīgajās Baltās skolas telpās izdziedājām I.Kalniņa dziesmu no spēlfilmas “Bimini”(koris,sk.A.Āriņa). Atskaņojām latviešu tautas dziesmas flautas (Sabīne Kozlovska, sk.L.Ulmane,) kokles (Marija Jenča, sk.S.Vēja,) eifonija (Katrīna Mētriņa, sk.J.Ansons), klavieru (Paula Meijere, sk.O.Ābele) izpildījumā. Katrs muzikālais sniegums tika uzņemts ar sirsnīgiem aplausiem. Skolēniem, uzmanīgi klausoties, tautasdziesmas pašiem bija jāatpazīst. Rūdolfa Roļskija (ģitāra, sk.A.Jasjukevičs) atskaņoto “Seši mazi bundzunieki” kopīgi arī nodziedājām.

Par pūšamo instrumentu ansambli stāstīja sk.J.Ansons, bet audzēkņi demonstrēja tā skanējumu.

Skolotāja Daina Grīnberga raksturoja klavieru iespējas un viņas audzēkņi Sanija Bērziņa un Emīls Grīnbergs izpildīja mūziku no multfilmas “Rotaļlietu stāsts” četrrocīgi.

Atraktīvu skolēnu darbošanos sintezatora pavadījumā vadīja sk. Andrejs Sņeško. Koncertu noslēdza Enija Bernharde (saksofons, sk.J.Ansons) izpildot “Dziesmu par lāčiem” no kinofilmas”Kaukāza gūstekne”.

Pēc koncerta visi interesenti devās uz Mūzikas un mākslas skolu, kur skolotāju Kristīnes Līsmanes un Sandras Lagzdiņas vadībā skolēni aizrautīgi turpināja darboties keramikas un gleznošanas darbnīcās.

Paldies pasākuma dalībniekiem un atsaucīgajiem klausītājiem – Alojas Ausekļa vidusskolas 1-4.kl. audzēkņiem un klašu audzinātājām! Uz tikšanos nākošajā mācību gadā!

Laila Ulmane

Andreja Sņeško fotogrāfijas

[Not a valid template]