Aloja

Sporta diena Vilzēnu bērnudārzā

24.maijā Alojas novada PII „Auseklītis” struktūrvienībā Vilzēnos notika sporta diena „Vējiņš vaigus kutina, vējiņš matus purina”. Pie mums ciemos bija atbraukuši novada 5 – 6 gadīgie bērni no Puikules, Staiceles, Ozolmuižas, Alojas bērnudārziem un arī Vilzēnu bērni piedalījās šajā pasākumā. Kopumā to apmeklēja 90 bērni un viņu pedagogi.

 

Diemžēl laiks mūs nelutināja, bet tas bērniem nebija šķērslis piedalīties dažādās viņiem sagatavotās aktivitātēs. No sākuma, kā jau visi sportisti, bērni iesildījās audzinātājas Zanes pavadībā.

 

Bērniem bija sagatavotas 6 stacijas ar dažādām aktivitātēm. Pirms viņi devās veikt uzdevumus, tika iepazīstināti ar katru stacijas uzdevumu:

  1. „Ziedu pļava”
  2. „Pavasara darbi”
  3. „Čaklās bitītes”
  4. „Veiklais vējiņš”
  5. „Mākoņu stūmēji”
  6. „Zelta kamols pār kalnu veļas”

 

Noslēgumā katra komanda saņēma tencinājumu par piedalīšanos un katrs bērns – medaļu, ko pēc tam pats varēs izkrāsot savā mīļākajā krāsā. Katrai komandai tika sarūpēts arī kliņģeris.

 

Sakām lielu paldies bērniem un pedagogiem par izturību un aktīvo sportošanu! Visi kopā jautri pavadījām laiku un guvām pozitīvas emocijas. Tiksimies atkal nākamgad kādā no Alojas novada bērnudārziem!

 

Paldies audzinātājām, medmāsiņai, noliktavas pārzinei un bibliotekārei par palīdzēšanu sporta dienā!

 

Alojas novada PII „Auseklītis”

Vilzēnu struktūrvienības skolotāja

Zane Neļķe